Nightdive přinesou remaster Turoka 3 i Dark Forces. Příběh Kyla Katarna se vrátí ve 4K a 120 fps
i Zdroj: Nightdive Studios
Novinka Nightdive přinesou remaster Turoka 3 i Dark Forces. Příběh Kyla Katarna se vrátí ve 4K a 120 fps

Nightdive přinesou remaster Turoka 3 i Dark Forces. Příběh Kyla Katarna se vrátí ve 4K a 120 fps

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 8. 2023 13:00

Když jsme si u letošního QuakeConu ani ne tak dávno povídali o tom, že studio Nightdive oznámilo vylepšenou edici Quake 2, málokdo by asi pomyslel, že tak rychle přijde další hra. Inu, pravda je jiná a my se právě o další hře bavíme. Studio, které jen za tento rok chystalo nebo chystá remaster třetího Turoka, novou edici Quakea 2 a skvělý remake System Shocku, nově řeklo, že chystá i remaster u Star Wars. Jejich nejnovějším počinem je restaurování významného titulu Star Wars: Dark Forces, který původně vyšel v roce 1995.

Reklama

  • Byl oznámen chystaný remaster Turoka 3 a Star Wars: Dark Forces 
  • Turok vyjde už 14. listopadu, přičemž nemine staré ani nové konzole
  • Star Wars zatím datum vydání nemá, ale vyjde na stejné platformy
  • Na obou hrách pracuje studio Nightdive

Remaster jedné z nejdůležitějších FPS světa Star Wars nemá na rozdíl od Turoka 3 stále datum vydání (Turok vyjde 14. listopadu), ale zato má přesné platformy. Stejně jako u remasteru druhé jmenované hry jde o Steam, Xbox Series, Xbox One, PS4, PS5 i Switch, kdy obě hry dostanou tutéž péči a poběží na nové verzi enginu KEX s podporou 4K rozlišení, 120 fps a pokročilým 3D vykreslováním.

Hra, které se budeme vzhledem k podobnosti těchto změn věnovat, bude tedy jen Star Wars, jelikož druhá předělávka je velice podobná. Nová verze tohoto nyní již klasického titulu podporuje tedy moderní ovladače, přičemž nechybí ani úprava ovládání na klávesnici. 

Dodatečně lze pak počítat s tím, že celá hra vypadá lépe, i pokud nehrajete, ale jen vše sledujete. Remaster totiž nad rámec úpravy akce a hratelných pasáží má mít i celé přepracované filmečky, kdy nakonec představí i trofeje a achievementy pro lepší opakované hraní.

Také díky tomu, že původní verze vyšla už pro stařičký MS-DOS, je vidět omlazená visáž velice výrazně. V pozitivním světle se zde projevuje zejména ona navýšená ostrost textur, která přidává řadu detailů, přičemž do popředí vystupuje i plynulost a úprava modelů.

Jak už jsme navíc řekli, Dark Forces byla významná hra celkově. Svého času byla chválena jak za provedení celková akce, která byla znamenitá i na poměr žánru, tak i za zavedení prvků, které byly pro tento žánr výjimečné (např. možnost přikrčit se, skákat, plavat nebo rozhlížet se).

Jako počin, jenž ve Star Wars hrách určoval také jejich další směřování, šlo však i o velký titul z jiného důvodu. Vůbec poprvé jsme se s ním chopili Kyla Katarna, a to ještě předtím, než se z něj dále stal právoplatný rytíř Jedi v Jedi Knight, Jedi Outcast i Jedi Academy.

Jelikož jeho cesta Jedie však byla takto pošetřena až pro tři budoucí hry, přímo v Dark Forces světelným mečem nešvihá. I tak hra ale dojde na řadu zbraní, které mu budou ku prospěch. K boji smí využít např. své vlastní pěsti, které jako jediné nevyžadují munici. Dále výbušné miny a termální detonátory, jež likvidují najednou větší uskupení nepřátel. A nakonec i blastery a jiné palné zbraně, jež mají zase sekundární režim pro odlišný typ účinku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama