Nezůstane jen u Gluma. Wētā Workshop vyvíjí další hru ze světa Pána prstenů
i Zdroj: Amazon
Novinka Nezůstane jen u Gluma. Wētā Workshop vyvíjí další hru ze světa Pána prstenů

Nezůstane jen u Gluma. Wētā Workshop vyvíjí další hru ze světa Pána prstenů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 8. 2022 18:24

Zatímco se studio Daedalic Entertainment snaží dokončit zatím nepříliš šťastný projekt The Lord of the Rings: Gollum, na Novém Zélandu vzniká další hra ze světa Pána prstenů. Stojí za ní studio Wētā Workshop, založené Peterem Jacksonem a známé pro práci na filmové trilogii Pán prstenů. O vydání se postará Private Division, divize Take-Two.

Reklama

  • Herní divize trikového studia Wētā Workshop pracuje pod hlavičkou Private Division na nové hře ze světa Pána prstenů
  • Má být úplně jiná, než dosavadní hry této značky

Značka se tak vrací do rukou, ve kterých vznikly asi nejoblíbenější adaptace. Ohlašovací příspěvek na oficiálním twitterovém účtu Private Division klade důraz na to, že půjde o adaptaci původního literárního světa J.R.R. Tolkiena. Firma by měla mít absolutní svobodu v tom, jakou část světa využije a zadaptuje díky široké licenci přímo od držitelů z Middle-earth Enterprises.

Otevírá se tím možnost vytvářet do značné míry unikátní zážitky a oprostit se od tradičních postav a zasazení. „Jsme nadšeni z partnerství s Wētā Workshop na vydání hry zasazené do tak výjimečného a oceňovaného světa. Značka Pán prstenů je domovem mnoha úžasných příběhů, a žádná organizace není schopna budovat unikátní a nové zážitky ze Středozemě lépe, než Wētā Workshop,“ pochvaluje si partnerství šéf Private Division Michael Worosz.

„Je výsadou vytvářet novou hru zasazenou do Středozemě, obzvláště tak odlišnou od ostatních, které hráči hráčli předtím. Sami se jako fanoušci těšíme na průzkum Středozemě naprosto novým způsobem, a přitom chceme na magii světa Pána prstenů nalákat nové fanoušky,“ dodává.

O hře ale nevíme zhola nic. Zřejmě je ve velmi rané fázi vývoje a vydání máme dle předpovědi vydavatelství čekat někdy během fiskálního roku 2024, tedy do března tohoto roku.

Daedalic s ohledem na kritiku odkládá The Lord of the Rings: Gollum. Není jisté, zda vůbec stihne letošek
i Zdroj: Daedalic Entertainment

Daedalic s ohledem na kritiku odkládá The Lord of the Rings: Gollum. Není jisté, zda vůbec stihne letošek

Glumova honba za prstenem Temného pána Mordoru byla studiem Daedalic Entertainment skrze The Lord of the Rings: Gollum…

25. 7. 2022 22:00

Studio Wētā Workshop kromě zmíněné filmové trilogie Pán prstenů pracovalo mimojiné na snímcích Avatar nebo Duna. Herní divize vznikla v roce 2014 a dosud vyvíjela jen menší projekty především ve VR.

Na odkaz Jacksonových filmů se pokusí navázat rekordně drahý seriál Lord of the Rings: The Rings of Power chystaný Amazonem. Premiéru by měl mít 2. září ve službě Amazon Prime.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama