Netflix kupuje studio Next Games, má se stát jádrem interního vývoje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Netflix kupuje studio Next Games, má se stát jádrem interního vývoje

Netflix kupuje studio Next Games, má se stát jádrem interního vývoje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 3. 2022 13:33

Streamovací platforma Netflix dále pokračuje ve snaze proniknout na herní trh. Po akvizici studia Night School Studio či nedávného podepsání spolupráce se společností RocketRide Games oznamuje vedení další investici.

Reklama

  • Netflix oznamuje akvizici studia Next Games
  • Jde o investici ve výši 1,6 miliardy korun
  • Operace by měla být dokončena během druhého kvartálu tohoto roku

Tentokrát si Netflix posvítil na vývojáře ze studia Next Games. Opět jde o studio soustředící se na mobilní tituly, které navíc s Netflixem v minulosti už spolupracovalo. Na kontě má hry jako Stranger Things: Puzzle Tales, The Walking Dead: Our World či The Walking Dead: No Man’s Land. 

Cena akvizice je stanovena na 65 milionů euro, tedy více jak 1,6 miliardy korun. Operace by měla být dokončena v druhém kvartálu tohoto roku. „Jsme velice rádi, že se Next Games připojí do Netflixu jako hlavní studio v strategickém regionu, a to jako hlavní talenti. Díky tomu se rozšíří naše interní vývojové kapacity. I když ve hrách teprve začínáme, jsem si jistý, že společně dokážeme vybudovat portfolio světových her, které potěší všechny naše členy po celém světě,“ tvrdí Michael Verdu, Netflix viceprezident her.

Netflix oznámil film na motivy BioShocku, na adaptaci spolupracuje s Take-Two
i Zdroj: Hrej.cz

Netflix oznámil film na motivy BioShocku, na adaptaci spolupracuje s Take-Two

Zatímco se v kinech promítá filmové Uncharted, začínají k nám probublávat informace o další herní adaptaci, která se opírá o…

16. 2. 2022 08:00

Poslední měsíce jasně ukazují, že Netflix chce herní průmysl obsáhnout ze všech stran. Kromě vývoje vlastních her se pouští i do několika filmových projektů, které si propůjčí herní licenci. Naposledy se tak stalo s BioShockem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama