Nespokojený hráč se pokusil zavraždit autory Genshin Impact
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nespokojený hráč se pokusil zavraždit autory Genshin Impact

Nespokojený hráč se pokusil zavraždit autory Genshin Impact

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 4. 2021 12:08

Práce v herním průmyslu může být životu nebezpečná. Alespoň v případě studia miHoYo, zodpovědného za loňský hit Genshin Impact a starší titul Honkai Impact 3rd, který má obrovskou základnu fanoušků v Asii. Právě jeden z příznivců Honkai Impact se v Šanghaji dopustil zločinu, ochranka jej totiž odhalila v sídle firmy, kde se plížil ozbrojený nožem. Chtěl prý zavraždit autory hry.

Reklama

  • Nespokojený fanoušek chtěl zavraždit zakladatele studia miHoYo
  • Komunitou hýbe kontroverze kolem obsahu, který nebyl dostupný čínské komunitě
  • Studio se omluvilo a obsah smazalo globálně

Na vině je kontroverze, která se hry v poslední době týkala. Autoři totiž dle dostupných informací Honkai Impact zásobují novým obsahem, který je často unikátní pro určitý region. Zpravidla každý region dostane svou vlastní verzi. Jedna z posledních aktualizací ale přinesla speciální událost, která nebyla dostupná v Číně. To místní početnou komunitu pobouřilo, do hry se navíc zapojily další problémy v podobě „nevhodných zaječích převleků a tanců“.

Místní hráči zmíněný obsah považovali za neférový a diskriminační, hru tedy podrobili review bombingu. Autoři nejprve odměny zpřístupnili i čínským hráčům, pak je ale ze hry úplně odstranili. To zřejmě jednoho z fanoušků naštvalo natolik, že se vydal situaci řešit nožem přímo do sídla firmy. Nakonec byl zatčen.

V reakci na vzniklý chaos se studio a komunitní manažeři lokální komunitě omluvili a všichni hráči dostali odškodnění v podobě 500 krystalů (herní měny).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama