Bethesda odhalila cenu Výroční edice Skyrimu. Vlastníci Speciální edice si připlatí
i Zdroj: Hrej.cz
The Elder Scrolls V: Skyrim Novinka Bethesda odhalila cenu Výroční edice Skyrimu. Vlastníci Speciální edice si připlatí

Bethesda odhalila cenu Výroční edice Skyrimu. Vlastníci Speciální edice si připlatí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 11. 2021 08:05

Když se Bethesda pouze pár měsíců nazpět vyslovila, že Skyrim přinese letos na jeho 10. narozeniny v další, tzv. Výroční edici, herní komunita se mírně rozdělila. Část z hráčů se pochopitelně těšila z toho, že se na okouzlující, leč mrazivá úpatí hor mohou vrátit. Ta druhá pak hlasitě poukazovala, že kromě základní verze z roku 2011 došlo v řádku roků i na vydání dalších dvou kompilátů, jmenovitě Legendární a Speciální edice. Bylo proto nasnadě být pokoušen otázkou, kolik přesně za staronovou hru letos zaplatíme.

Reklama

  • Bethesda odkrývá cenu Výroční edice Skyrimu
  • Celá hra se bude prodávat za cca 1400 Kč
  • Upgrade ze Speciální edice vyjde na cca 500 Kč

Cena The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition, či zjednodušeně Výroční edice, bude rozdělena podle vlastnění předchozí Speciální edice. Ti, kdož hru v řečeném remasteru pro minulou generaci zakoupili, popř. si jej odemkli zdarma na PC, dostanou zvýhodněnou cenu. Ve srovnání s koupí na zelené louce, která vyjde novopečené hráče na necelých 1 400 českých korun, zaplatí tak majitelé Speciální edice přibližně 500 českých korun.

Za své vložené peníze dostanete oproti staršímu remasteru zejména kolekci 74 kusů obsahu z oficiálního programu Creation Club, přidávající přes 500 prvků hratelnosti. V této početné sadě neoficiálních rozšíření naleznete jednak čtveřici „komunitních DLC“, která budou všem majitelům Speciální edice zpřístupněna zdarma, a jednak i letmou upomínku na svět Oblivionu či Morrowindu. Pro úplně nové hráče, kteří se ke hře jako takové (k nevíře mnoha) poprvé dostávají až letos, je pak pochopitelně vhodné zmínit i to, že už tak nadité RPG přibaluje i trojici svých rozšíření.

Skyrim Anniversary Edition nabídne i úkoly inspirované Morrowindem a Oblivionem
i Zdroj: Hrej.cz

Skyrim Anniversary Edition nabídne i úkoly inspirované Morrowindem a Oblivionem

Desetiroční oslava Skyrimu přinese pomrknutí i na dřívější představitele série. Ve společnosti tří původních rozšíření –…

31. 10. 2021 09:30
1

Povýšení ze Speciální na Výroční edici bude na všech platformách s výjimkou PS5 doprovázen o přenositelnost všech achievementů a trofejí. Co se pak týče slibovaného next-gen updatu, jenž sice dorazí ve stejnou dobu jako nová edice, ale nikoliv jako její přímá součást, v tomto směru i nyní spíše tápeme. Hra by se podle informací autorů měla při bezplatném upgradu pochlubit navýšením detailů a rychlejším načítání. Do jaké míry se tak ovšem skutečně stane, nelze předběžně soudit.

The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition vychází na konzolích i PC 11. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama