Nejnovější Settleři překvapují blízkostí data vydání. Odložené konzolové verze vychází právě dnes
i Zdroj: Ubisoft
The Settlers: New Allies Novinka Nejnovější Settleři překvapují blízkostí data vydání. Odložené konzolové verze vychází právě dnes

Nejnovější Settleři překvapují blízkostí data vydání. Odložené konzolové verze vychází právě dnes

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 7. 2023 09:20

Real-time strategie The Settlers: New Allies od studia Ubisoft Düsseldorf dostává datum vydání pro konzolové verze. Jedná se o restart série, jenž původně vyjít v březnu 2022, ale byl odložena kvůli zpětné vazbě z uzavřené bety. Nakonec vyšla hra pouze na PC letos v únoru, přičemž se tehdy oznámily odklady na neurčito pro Amazon Luna, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series. Právě tyto verze mají tedy nyní konkrétní, a navíc i společné datum vydání.

Reklama

  • Konzolová verze letošního dílu The Settlers vychází nečekaně právě dnes
  • Spolu s konzolemi PS4, Xbox One a Switch zamíří nově i na streamovací službu Amazon Luna
  • Na PS5 i Xbox Series dorazí skrz zpětnou kompatibilitu

Jak se můžete přesvědčit výše či níže i oficiálně, nové datum vydání připadlo při včerejším oznámení nečekaně už na 4. července – což znamená na dnešek. Hra se nedočká žádné nativní verze pro PS5 nebo Xbox Series, nicméně jako tradičně je půjde hrát díky zpětné kompatibilitě na PS4 a Xbox One. 

Můžeme připomenout, že Ubisoft Düsseldorf odklad všech nyní datovaných verzí oznámil letos v březnu. Ve svém někdejším oznámení uváděl, že ke kroku odložit titul přistupuje proto, aby hráčům zajistil co nejlepší zážitek – což se alespoň na PC ani při absenci této potřeby zase moc nepovedlo.

S ohledem na ní se totiž vyplatí přiznat, že PC verze byla v naší či globální směsi recenze jednoduše průměrná, někdy i podprůměrná. Ačkoli se totiž vývojáři před vydáním opakovaně dušovali, jak nás čeká evoluce, kterou nováčci série ocení, zatímco její pamětníci poznají, výsledkem byl spíše kočkopes, kdy moc nového nepřibylo, a to co ano, zase za moc nestálo.

Recenze The Settlers: New Allies, naprosto bezduché strategie, ve které chybí zábava
i Zdroj: Ubisoft

Recenze The Settlers: New Allies, naprosto bezduché strategie, ve které chybí zábava

27. 2. 2023 14:45
2

Budu naprosto upřímný. Je pravdou, že se Ubisoftu poslední roky zrovna nedaří a jeho herní série prostě nedokáží navazovat…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama