Sony pod svou střechu vítá již 15. studio. Stávají se jím bývalí tvůrci série Wipeout
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony pod svou střechu vítá již 15. studio. Stávají se jím bývalí tvůrci série Wipeout

Sony pod svou střechu vítá již 15. studio. Stávají se jím bývalí tvůrci série Wipeout

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 9. 2021 19:30

Pouze den před očekávanou akcí PlayStation 5 Showcase se Sony rozhodlo sdílet zprávu o dalším rozšíření řad svých studií. Nejnovějším, v pořadí již 15. přírůstkem se stávají Firesprite, vývojáři her pro augmentovanou a virtuální realitu.

Reklama

  • PlayStation Studios vítají 14. člena
  • Čerstvou posilou se stává studio Firesprite, stojící za The Playroom a The Playroom VR

Na akvizici nového, bezmála 250členného studia upozornil na oficiálním blogu společnosti prezident PlayStation Studios Hermen Hulst. V rámci uvítacího ceremoniálu připomněl, že se Firesprite nejvíce zapsali do novodobé historie spolupracemi na PS4 exkluzivitách The Playroom a The Playroom VR. Přičemž neopomněl ani to, že se z nich efektivně stává největší britské studio Sony, převyšující počtem zaměstnanců i Media Molecule či studio London.

The Playroom VR
i Zdroj: Hrej.cz
The Playroom VR

Jednatel za Firesprite, Graeme Ankers, v reakci na připojení společnosti k novému majiteli zrekapituloval, čím si jeho tým do dnešního dne prošel. Od roku 2012, kdy se původem liverpoolské studio otevřelo zbylému světu, se jeho vývojáři bedlivě věnují inovativním přístupům k hratelnosti a netradičním zážitkům, které jimi lze nabídnout. Kromě již zmíněného Playroom se například dostali i k vydání vlastního VR hororu The Persistence či spolupráci na závodní sérii Wipeout v rámci předcházející činnosti vývojářů v dnes uzavřeném studiu Psygnosis.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama