Nejlepší hráč Guitar Hero? Ne, podvodník, který smazal všechna videa
i Zdroj: Hrej.cz
Guitar Hero III: Legends of Rock Novinka Nejlepší hráč Guitar Hero? Ne, podvodník, který smazal všechna videa

Nejlepší hráč Guitar Hero? Ne, podvodník, který smazal všechna videa

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 2. 2022 11:49 1

O sérii Guitar Hero se v posledních týdnech mluvilo především v souvislosti s akvizicí Activision Blizzard a možnosti vývoje pokračování. Vedle toho se ale zajímavé věci děly i v hardcore komunitě série. Magazín Kotaku upozornil na to, že skupina fanoušků odhalila, že populární hráč trhající řadu rekordů v extrémně náročných verzích skladeb je ve skutečnosti podvodník.

Reklama

  • Komunita odhalila, že jeden z “nejlepších" hráčů Guitar Hero je podvodník
  • Hráč s přezdívkou Schmooey upravoval videa, ve kterých dosahoval úžasného skóre
  • Nyní odstranil všechna videa a zmizel z veřejnosti

Konkrétně jde o mladíka s přezdívkou Schmooey, který řadu let platil za jednoho z nejlepších, ba možná nejlepšího hráče klasického Guitar Hero. Jeho úchvatné průchody zrychlenými skladbami za extrémních nastavení mu dokonce vydělávaly celkem slušné částky peněz, které někteří fanoušci nabízeli jako odměnu za pokoření obtížných výzev.

První trhliny ale přišly na konci loňského roku, kdy komunita v nahrávce průchodu skladbou 9 Patterns Of Eternal Pain zaznamenala jisté pochybné prvky. Kromě toho, že záběry klepání do tlačítek na plastové kytaře tak úplně neodpovídaly dění na obrazovce fanoušky zaujalo především kontextové menu přehrávače Windows Media Player, které se objevilo ke konci videa. Někteří zkušení hráči tak Schmooeyho okamžitě nařkli z podvádění a využívání předtočených záběrů v živém vysílání.

Schmooey se následně omluvil a uvedl, že sem tam podváděl, jinak jsou ale jeho rekordní výkony regulérní.

Během ledna ale přišla další tvrdá rána. Komunita totiž pečlivě přezkoumala více než stovku nahrávek různých výkonů, které Schmooey publikoval na internet, a zjistila, že jsou prakticky všechny výsledkem podvodu. Schmooey tak například hru uměle zpomaloval, aby lépe trefoval noty, a později záběry upravoval, nebo video rovnou modifikoval a úpravy skrýval za technické nedostatky nebo výpadky snímků. Pod tvrdou palbou kritiky nakonec v půlce ledna Schmooey publikoval video, ve kterém se ke svému podvodu přiznal a omluvil se. Následně smazal všechny své klipy, zrušil všechny účty na sociálních sítích, vrátil vyhrané peníze za výzvy a dočista zmizel.

Celou kauzu mapuje pečlivě zpracované video Karla Jobsta, které vřele doporučujeme zhlédnout. Luke Plunkett z magazínu Kotaku pak upozorňuje na smutný fakt, že Schmooey rozhodně nebyl špatným hráčem Guitar Hero, naopak i bez podvodů patřil k absolutní špičce tohoto rytmického fenoménu a účastnil se i některých živých turnajů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama