Nejlepší a zapomenutý Pac-Man míří na NS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejlepší a zapomenutý Pac-Man míří na NS

Nejlepší a zapomenutý Pac-Man míří na NS

David Plecháček

David Plecháček

30. 6. 2017 11:14 1
Reklama

Pac-Man VS. Že vám to nic neříká? Přemýšlejte – hra původně vyšla v roce 2003 na GameCube. Stále nic? Nedivíme se. Tím, že jste jí obdrželi pouze pokud jste si pořídili I-Ninja, R: Racing Evolution nebo Player's Choice edici Pac-Man World 2, se mezi hráče tolik nerozšířila. Ale dostupnost byla možná ten poslední problém...

Pac-Man VS. totiž vyžadoval hraní ve čtyřech hráčích. Tři z nich sledovali dění na TV a ovládali duchy, kterými naháněli Pac-Mana, jehož se zhostil čtvrtý hráč připojený skrze Game Boy Advance přes Link kabel. Duchové viděli pouze část herní mapy, zatímco Pac-Man jí viděl celou. Zajímavý koncept předběhl svou dobu a především kvůli komplikovanosti se popularity nedočkal.

Nejde ani tak o složitost hraní, hratelnost naopak byla poměrně primitivní, ale kromě GameCube bylo zapotřebí vlastnit dostatek ovladačů, zmíněný Game Boy Advance a na něm mít koupenou tu samou hru ještě jednou. Ti, kteří měli to štěstí, si Pac-Mana užívali, ostatním zbyly jenom oči pro pláč.

Teď se Pac-Man VS. po letech vrátí, tentokrát na Switch. Ne samostatně, ale v rámci kolekce Namco Museum. Ta už vyšla na DS v roce 2007, od té doby byl Pac-Man VS. k dispozici i v Japonsku na mobilních telefonech, ale na domácí konzole se vrátí s celou kolekcí až na Switchi.

Se zprávou přišel magazín Polygon, který dodává, že na Pac-Mana budou zapotřebí dva Switche. Tři hráči budou hrát na jednom, čtvrtý bude mít svou vlastní konzoli pro sebe. Oproti originálu přibude možnost hrát ve třech lidech, kteří budou ovládat duchy, a budou nahánět žlutého kuličkožrouta ovládaného systémem.

Namco Museum se bude prodávat od 28. července za cenu třiceti dolarů. V kolekci naleznete vedle Pac-Mana i Dig Dug, Galaga, Galaga 88, The Tower of Druaga, Rolling Thunder, Rolling Thunder 2, Sky Kid, Splatterhouse a Tank Force.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama