Nedávná koupě tvůrců Oxenfree nepředstavuje pro Netflix zahájení série akvizic
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nedávná koupě tvůrců Oxenfree nepředstavuje pro Netflix zahájení série akvizic

Nedávná koupě tvůrců Oxenfree nepředstavuje pro Netflix zahájení série akvizic

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 10. 2021 08:35

Zástupci Netflixu promlouvají k čerstvému zařazení studia Night School pod křídla primárně streamovací společnosti. Hovoří o tom, že podobné rozšiřování firemního zájmu do odvětví videoher bude více dáno vyvstalou příležitostí nežli pevným plánem akvizic.

Reklama

  • Netflix pro tuto chvíli neplánuje zkupovat větší počet herních studií
  • Výběr dalších posil zformované herní divize bude spíše příležitostný

CEO Netflixu Wilmot Reed Hastings získal úvodem uvedenou odpověď od provozního ředitele Gregoryho Peterse. Při otázce, jak si bude rozvíjející se divize dále počínat ve smyslu akvizic herních studií, Peters odvětil, že zářijové získání tvůrců Oxenfree nemáme vnímat jako počátek nákupní horečky: „Akvizice [herních studií] se stane jedním z nástrojů, které používáme. Bude se tak dít občasně, když nalezneme vhodnou příležitost."

O tom, že výběr dalšího potenciálního kandidáta nemusí být otázkou krátkého časového období, svědčí i návazná reakce od finančního vicepresidenta Spencera Wanda: „Podíváte-li se na naši dosavadní minulost, můžete vysledovat, že jsme značně vybíraví, když dojde na otázku firemního prolnutí a uzavírání akvizic. Ale jak už Gregory řekl, když se správná příležitost naskytne a my budeme cítit, že si s danou společností rozumíme, jsem toho názoru, že nastalé příležitosti využijeme. Nicméně ale musím opakovat – o nic více nejde."

Netflix dále potvrzuje vstup na herní scénu, kupuje první studio
i Zdroj: Hrej.cz

Netflix dále potvrzuje vstup na herní scénu, kupuje první studio

Streamovací gigant Netflix už delší dobu projevuje zájem o vstup do segmentu her. Po experimentech mimo jiné s…

29. 9. 2021 12:08

Pokud jde o získané Night School Studio, kteří již pod taktovkou Netflixu pilně pokračují v pracích na Oxenfree II: Lost Signals, zde Peters přidává osobní komentář. Vedle narativu chystaného titulu, jehož se dočkáme v příštím roce, si pochvaluje i míru invence, se kterou vývojáři přicházejí, přičemž nezapomíná ani na přání, aby partnerství trvalo i po další léta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama