Namco si registrovalo název Pac-Man Maker
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Namco si registrovalo název Pac-Man Maker

Namco si registrovalo název Pac-Man Maker

David Plecháček

David Plecháček

19. 4. 2017 09:54
Reklama

Víte, jaké hry jsou pro vývojáře nejjednodušší? Ty, které si musíte vytvořit sami. Zjistili to v Nintendu, když hráčům nadělili Super Mario Maker, který se po úspěchu na Wii U dostal i na konzoli 3DS, a stejný přístup volí i Bandai Namco. Jak jinak si vysvětlit, že si společnost zaregistrovala název Pac-Man Maker?

Zápis proběhl spolu se zápisem nového Code Vein, o kterém jsme psali včera v podvečer. Kromě obou značek Bandai Namco u příslušného úřadu pro celou Evropskou unii zapsalo i Storm Wings.

Jenže zatímco pod Storm Wings si nedokážeme nic představit a o značce nic nevíme, Pac-Man Maker je pro nás snáz uchopitelnější. Japonská společnost chce evidentně oživit klasiku, kterou Namco poprvé představilo už v roce 1980. Pokud se potvrdí, že se jedná o novinku, se kterou chce firma přijít v budoucnosti na trh, je očividné, že nový Pac-Man bude sázet na tvořivost vlastních hráčů.

Podobný krok je pochopitelný. To, že se jedná o zajímavou cestu kudy se vydat, ukázalo před dvěma lety Nintendo, jehož Super Mario Maker sklízel celosvětový úspěch.

Shodou okolností jsme si mohli vyzkoušet vytvořit vlastní hru s Pac-Manem před několika dny. Postaral se o to Google. Pokud jste 1. dubna zamířili na Google Maps, mohli jste si vybrat libovolnou část vašeho města, z níž se jedním kliknutím stala aréna, na které se slavná žlutá postavička pohybovala.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama