Nahlédněte za oponu vývoje Senua's Saga: Hellblade II
i Zdroj: Ninja Theory
Senua’s Saga: Hellblade 2 Novinka Nahlédněte za oponu vývoje Senua's Saga: Hellblade II

Nahlédněte za oponu vývoje Senua's Saga: Hellblade II

David Bernard

David Bernard

21. 10. 2023 18:00

Vývojový cyklus videoher se skládá z mnoha částí. Vývojářský deník studia Ninja Theory předvádí, co se děje za oponou. Oficiální video ukazuje práce na samotné hlavní hrdince Senua, převážně pak na jejím kostýmu. Podívejte se s námi na náročný proces, který vyžaduje nadšení, odhodlání a velké pracovní nasazení ze strany všech zúčastněných.

Reklama

  • Studio Ninja Theory ukazuje pohled do zákulisí vývoje Senua's Saga: Hellblade II
  • Vývojářský deník se zaměřuje na tvorbu kostýmu hlavní hrdinky

Pokud se alespoň okrajově zajímáte o herní vývoj, víte, že se nejedná o nic snadného. Za oblíbenými hrami stojí tvůrci, kteří do své práce dávají opravdu vše. V nejnovějším vývojářském deníku studia Ninja Theory, které aktuálně pracuje na Senua's Saga: Hellblade II, pokračování netradiční Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017, můžete nahlédnout pod pokličku tvorby hlavní hrdinky Senua. Tvůrci si kladou za cíl dosáhnout co největšího realismu, a tak se mimo digitální tvorbu zaměřují i na manuální tvorbu fyzického kostýmu.

Dan Crossland, umělecký ředitel tvorby postav, popisuje tvůrčí proces, při kterém se za spolupráce herečky Meliny Juergens vytváří podklad pro následné digitální skenování. To zahrnuje precizní práci pro kostýmové designéry, kteří používají mnoho různých materiálů a snaží se dosáhnout co nejvěrnějších detailů, kterých by za pomoci digitálních technologií nebylo možné dosáhnout. 

Kdopak to mluví? Schizofrenní ukázka přibližuje termín vydání Senua's Saga: Hellblade 2
i Zdroj: Ninja Theory / Microsoft

Kdopak to mluví? Schizofrenní ukázka přibližuje termín vydání Senua's Saga: Hellblade 2

Kdy vyjde Hellblade 2? Na tuto otázku donedávna neznali odpověď ani samotní vývojáři. Nyní se ale zdá, že se produkce…

11. 6. 2023 20:44

Výzvu představovalo také realistické ztvárnění vlasů hrdinky. Nejdříve se kadeřníci pokoušeli pracovat pouze s vlasy Meliny Juergens, ale došli k závěru, že je nutné použít různé typy prodloužení a pigmentů. Výsledný digitální dojem je vyloženě oku lahodící a je z něj patrné, že se technologie procesů neustále posouvají kupředu. Senua's Saga: Hellblade II vyjde během roku 2024, a to na PC a Xbox Series X/S. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama