Na seriálu Tomb Raider pro Amazon prý pracuje Phoebe Waller-Bridge, autorka komediálního hitu Fleabag
i Zdroj: Crystal Dynamics
Novinka Na seriálu Tomb Raider pro Amazon prý pracuje Phoebe Waller-Bridge, autorka komediálního hitu Fleabag

Na seriálu Tomb Raider pro Amazon prý pracuje Phoebe Waller-Bridge, autorka komediálního hitu Fleabag

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 1. 2023 11:30

Na seriálové adaptaci dobrodružství Lary Croft chystané Amazonem se bude podílet úspěšná scenáristka, herečka, komička a producentka Phoebe Waller-Bridge. Alespoň o tom mluví informace magazínu Hollywood Reporter. Má být zodpovědná za scénář, seriál vstupuje do prvních fází příprav.

Reklama

  • Phoebe Waller-Bridge prý pracuje na seriálu Tomb Raider pro Amazon
  • Má psát scénář a produkovat

Waller-Bridge nedávno obnovila smluvní závazky s obchodním kolosem. Pro streamovací službu Amazon Prime připravila velmi úspěšnou minisérii Fleabag (Potvora) sázející na osobitý černý humor a bourání čtvrté stěny. Jejím prvním průkopnickým projektem byla minisérie Crashing (Zašívárna), později se podílela také na na seriálu Killing Eve (Na mušce). Pak se dostala k významnější filmové tvorbě a byla součástí týmu scénáristů bondovky No Time to Die (Není čas zemřít). V blízké době se objeví po boku Harrisona Forda v dalším Indiana Jonesovi. Pravidelně tak střídá herectví a role za kamerou.

Pro Amazon bude pracovat dál, a kromě scénáře se má u Tomb Raidera postarat i o produkci. Ve filmu si určitě nezahraje hlavní roli.

Série Tomb Raider se už několikrát objevila na filmovém plátně. Na začátku tisíciletí se v roli Lary Croft dvakrát objevila Angelina Jolie, v roce 2018 ji vystřídala Alicia Vikander. Ta měla taktéž navázat pokračováními, kvůli sporům o autorská práva byl však projekt zrušen. Licenci nyní drží právě Amazon, a zmínky o Waller-Bridge jsou vůbec první informací odkazují na přípravy seriálu Tomb Raider. 

Amazon bude mimochodem také vydávat další hry od Crystal Dynamics.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama