Na internetu se po letech objevil koncept trailer zrušeného prequelu Duke Nukem Begins
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na internetu se po letech objevil koncept trailer zrušeného prequelu Duke Nukem Begins

Na internetu se po letech objevil koncept trailer zrušeného prequelu Duke Nukem Begins

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 8. 2021 12:19

V souvislosti s akvizicí společnosti 3D Realms ze strany holdingu Embracer se v posledních dnech více mluví o kultovní, ale prokleté sérii Duke Nukem. Dost možná proto nyní animátor Gregor Punchatz nahrál na YouTube letitý animovaný trailer, který měl v roce 2008 ukazovat koncept Duke Nukem Begins. Prequel série vyvíjený 3D Realms chtěl ukazovat, kde se vlastně zrodila legenda Duke.

Reklama

  • Animátor sdílí třináct let starý vertical slice zrušené hry Duke Nukem Begins
  • Prequel měl ukázat, jak Duke začínal svou kariéru zachránce světa
  • Mělo jít o third-person kooperativní střílečku kde nechyběly šílené zbraně

Konkrétně jde o “vertical slice”, tedy animovaný snímek, který má uvodit atmosféru a základní myšlenku hratelnosti titulu. Zhruba dvouminutové video je dost vypovídající. Duke Nukem Begins měla být third-person střílečka s kooperací pro až čtyři hráče. Chybět neměl klasický drsný humor, legendární praštěné zbraně včetně zmrazovacího a smršťovacího paprsku i divoké akční scény s v té době velmi populárními skriptovanými honičkami/přestřelkami v ulicích měst (které zprofanovala třeba série Call of Duty).

Zajímavé je, že Duke zřejmě měl mít k dispozici dvojici pistolí, která mohla nějakým způsobem nezávisle na sobě mířit dvěma směry.

Titul měl být vyvíjen od roku 2007 do roku 2009, kdy společně s nechvalně proslulým sourozencem Forever přešel plně do režie Gearboxu. Ten zřejmě kvůli problémům s licencováním hru zrušil a nadobro pohřbil. Duke Nukem Forever nakonec po čtrnácti letech vývoje vyšel v roce 2011 a hráče i kritiky dost zklamal. O pokračování vydavatel zřejmě (celkem pochopitelně) nejeví zájem, navíc až dosud panoval problém s autorskými právy.

Punchatz tvrdí, že byl tým Janimation na výsledek velmi pyšný a když se dozvěděl, že projekt zanikl, hodně smutnil. I po třinácti letech považuje trailer za to nejlepší, co v jejich kancelářích kdy vzniklo a proto jej sdílí. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama