Muž z Brazílie zavraždil ženu kvůli hře Call of Duty Mobile. Hrála proti němu
i Zdroj: Activision / Call of Duty Mobile press kit
Kuriozity Call of Duty Mobile Novinka Muž z Brazílie zavraždil ženu kvůli hře Call of Duty Mobile. Hrála proti němu

Muž z Brazílie zavraždil ženu kvůli hře Call of Duty Mobile. Hrála proti němu

Jakub Fišer

Jakub Fišer

19. 8. 2022 11:00 3

Stejně jako umí hry zprostředkovat přátelství a dobré vztahy mezi doposavad zcela cizími lidmi, dovedou také vzbudit v lidech extrémní nenávist. Dokazuje to i případ z Brazílie, kde muž zavraždil svou známou, která s ním hrála mobilní hit Call of Duty Mobile.

Reklama

  • Na jaře 2021 otřásl brazilským São Paulem ohavný případ vraždy
  • 19letý hráč Call of Duty Mobile ubodal svou známou, která hrála s ním
  • Za úkladnou vraždu a zveřejnění mrtvé oběti půjde na 14 let do vězení

Ohavný případ lidské krutosti se odehrál v brazilské metropoli São Paulo. Profesionální hráč mobilní hry Call of Duty Mobile jménem Guilherme Alves Costa, přezdívaný Flash, v únoru 2021 zavraždil profi hráčku stejné hry Ingrid Oliveira Bueno da Silva, která si říkala jednoduše SOL.

Flash i SOL se potkali přímo ve hře a přes internet se sblížili. Když osudného 23. února vyzval 19letý Alves Costa stejně starou Ingrid, aby si s ním vyšla a setkání zakončili u něj doma, souhlasila. To se ji však stalo osudným.

Muž s internetovou přezdívkou Flash ji ve svém bytě v São Paulu brutálně ubodal a zohavené tělo své oběti si později natočil na video. Nestyděl se dokonce hrůznou nahrávku sdílet se svými sledujícími na Instagramu a na WhatsAppu.

V pondělí 15. srpna probíhal v Brazílii s vrahem soud, kde byl jednoznačně shledán vinným a odsouzen na 14 let nepodmíněně. Nutno poznamenat, že za úkladnou vraždu a následné zveřejnění mrtvoly na internetu si obžaloba přála přísnější trest, bylo však přihlédnuto k tomu, že mladý Alves Costa je mentálně nestabilní a z inkriminovaného večera si údajně nic nepamatuje.

Případ by ale neměl být vnímám jako další konspirační ukázka toho, jak hry kazí charakter. Na místě je spíše apelovat na to, aby si lidé dávali větší pozor při komunikaci s cizími lidmi na internetu. Je evidentní, že mobilní hra zde byla pouze prostředek seznámení, ne motiv k trestnému činu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama