Moddeři už do Alyx přidali i část z HL2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Moddeři už do Alyx přidali i část z HL2

Moddeři už do Alyx přidali i část z HL2

David Plecháček

David Plecháček

31. 3. 2020 10:33
Reklama

Většina modderů teď řeší, jak z Half-Life: Alyx vytvořit klasickou hru bez nutnosti hrát ji s headsetem na hlavě. Někteří ale řeší opak – jak přetvořit klasickou hru tak, aby byla hratelná s headsetem na hlavě. Samozřejmě ale v tomto případě nejde o Alyx, ale o starší díly série.

Ačkoliv rozumíme tomu, proč se svět žene za ne-VR verzí Alyx, i druhá varianta dává stoprocentně smysl. Alyx totiž funguje na Source 2 enginu, stačí tak přetvořit starší hry do něj a port do VR už pak bude relativně snadný. Realita sice asi bude o něco komplikovanější, ale faktem je, že část původního Half-Life 2 už ve VR je a netrvalo to ani tak dlouho.

Konkrétně jde o původní pasáž hry, kdy Gordon Freeman přijede do City 17. O dílo se postaral modder s přezdívkou Vect0R. Trvalo mu necelý týden, než vytvořil ukázku, která je sice bohužel neveřejná a výsledek lze pozorovat jen na YouTube, ale už teď ukazuje, čeho všeho bude díky Alyx komunita schopná. Namísto toho, aby se Alyx vymanila z virtuální reality, do ní možná zamíří zbytek série.

„Vzal jsem původní soubory mapy a převedl je do Source 2 a přidal do Half-Life: Alyx. V rámci tohoto procesu jsem do Alyx převedl i assety původního Half-Life 2,“ píše Vect0R v popisku videa. Faktem je, že by práce šla mnohem snáz, kdyby Valve uvolnilo vývojářské nástroje, jestli ale někdy budou mít SDK k dispozici, není jasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama