Mladý Van Damme decimuje řady Mortal Kombat 1. V novém traileru zabije i Johnnyho Cage
i Zdroj: NetherRealm Studios / Warner Bros. Interactive Entertainment
Mortal Kombat 1 Novinka Mladý Van Damme decimuje řady Mortal Kombat 1. V novém traileru zabije i Johnnyho Cage

Mladý Van Damme decimuje řady Mortal Kombat 1. V novém traileru zabije i Johnnyho Cage

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 9. 2023 19:20 3

Už nějakou dobu se ví, že nejnovější díl bojové série Mortal Kombat nabídne i osobnosti filmového průmyslu. Jen za tento týden bylo například představeno, že herečka Megan Fox propůjčí svou podobu pro bojovnici Nitaru, přičemž už dříve zaznělo, že dojde i na kameo pro JK Simmonse a Johna Cenu. Nyní je tu však ukázka něčeho, o čem jsme sice již déle věděli, ale zatím to neviděli. Do rukou se nám dostal nový trailer, který v rámci akce přímo předvádí, jak vypadá Johnny Cage jako Jean-Claude Van Damm.

Reklama

  • Vývojáři Mortal Kombat 1 vydali nový trailer věnovaný skinu Johnyho Cage
  • Do kůže známé postavy se můžete dostat jako Jean-Claude Van Damme, který pro ni byl původně předobrazem

Jean-Claude Van Damme je herec, který měl k bojovkám vždy trochu blíže. I na základě svých osobních zkušeností s praktikováním bojových umění (a také asi podstatně méně chvályhodným výstupem ve filmovém Street Fighteru) vstoupil ve známost nejen díky herectví, ale i díky tomu, že dal něco hrám.

Jeho působnost ve videohrách se v tomto okamžiku datuje už něco kolem 30 let nazpátek, kdy s ním vývojáři z Midway chtěli vytvořit vlastní hru. Jednalo se o ne moc dalece posunutá jednání, kdy si John Tobias a jeho kolega Ed Boon (později tvůrci Mortal Kombat) spíše slibovali, jak využijí digitální grafiky, aby herce ve hře zachytili.

Jak můžete vytušit, Van Damme nakonec na nabídku nekývl. Důvodem mělo být podle dostupných informací jednak to, že měl mít už domluvené další projekty, a jednak to, že se k němu nabídka možná ani dostala. 

Otázkou bylo však to, jak vše řešit ze strany vývojářů, kteří měli stále vymyšlený projekt, ale ne hlavní charakter. Ostatně Boon a Tobias v tomto na herce dost sázeli, takže bylo otázkou, zda projekt zruší, či z něj vyjdou a něco využijí. 

Nakonec se rozhodli pro druhou variantu, což je jedině dobře. V rámci své práce rychle pokračovali i bez své hlavní inspirace, ač stále s tím, že se hercem někde inspirují. 

Výsledkem tohoto slibu bylo to, co dále vedlo k návrhu značky Mortal Kombat a také postavě Johnnyho Cage. Tato hratelná postava, která i letos tvoří dál jádro stálé sestavy postav, byla vždy herci velmi podobná a nyní dláždí i cestu k jeho možnému návratu.

Van Damme se nově stává placeným skinem pro Cage, který se (včetně hercova hlasu) odemkne po zakoupení prémiové edice, resp. u DLC balíčku Kombat Pack. V rámci videa jej můžete dokonce i vidět, jak se probíjí řadou jinačích bojovníků, včetně zvlášť brutální fatality na samotném Cageovi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama