Mina the Hollower je další hrou od autorů Shovel Knighta. Na Kickstarteru měli vybráno jen pár hodin po spuštění kampaně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mina the Hollower je další hrou od autorů Shovel Knighta. Na Kickstarteru měli vybráno jen pár hodin po spuštění kampaně

Mina the Hollower je další hrou od autorů Shovel Knighta. Na Kickstarteru měli vybráno jen pár hodin po spuštění kampaně

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 2. 2022 09:30

Studio Yacht Club Games proslavil neohrožený Shovel Knight, který se v průběhu let dokázal prokopat do celé řady dalších her. Autoři ale samozřejmě nechtějí žít pouze z crossoverů. Rytíř si zřejmě nějaký čas odpočine, byla totiž oznámena hra Mina the Hollower.

Reklama

  • Studio Yacht Club Games představilo svou další hru
  • Jde o top-down akci s osmibitovou stylizací
  • Momentálně běží kampaň na Kickstarteru

Titul by se dal popsat jako top-down akční adventura, která by klidně mohla vyjít na handheldu Game Boy Color. Někomu může připomínat The Legend of Zelda: Link's Awakening, podle autorů se v ní najdou také motivy z Castlevanie či Bloodborne. Osmibitovou estetikou se zkrátka nesmíte nechat zmást, hra spoléhá i na moderními prvky a také 60 FPS. Zahrajete si za vynalézavou myš, která si dovolí i na mnohem větší potvory.

Jak podotknul ředitel studia Alec Faulkner, s novým projektem se studio vrací na Kickstarter, kde začalo i dobrodružství rytíře s lopatou, aby znovu navodilo podobnou atmosféru. “Chceme od vás zpětnou vazbu, spolupráci a podporu, aby se Mina the Hollower mohla stát tou nejlepší hrou, jakou může být. Proto se vracíme ke kořenům a vývoj startujeme kampaní na Kickstarteru.”

Od crowdfundingové kampaně si slibují především věrnou komunitu, většinu produkce chtějí financovat z vlastních zdrojů. Hlavní cíl byl stanoven na 311 tisíc dolarů, ten byl ovšem splněn hned v prvních hodinách po spuštění kampaně. Vybraná částka nyní původní obnos výrazně převyšuje.

Kdy hra vyjde, to studio Yacht Club Games neprozradilo. Shovel Knight však dorazil zhruba 14 měsíců po ukončení kampaně, dá se tedy očekávat, že se Mina the Hollower objeví v podobném časovém horizontu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama