Microsoft údajně jedná o koupi Discordu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft údajně jedná o koupi Discordu

Microsoft údajně jedná o koupi Discordu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 3. 2021 10:07 1

Není žádným tajemstvím, že se Microsoft stále poohlíží po dalších zajímavých investicích. Dle posledních informací se zdá, že je společnost připravena vložit peníze i do projektů, které se netýkají herního vývoje.

Reklama

Magazín Bloomberg totiž upozornil, že Microsoft nyní jedná o možné akvizici Discordu. Informace přichází krátce po zprávách, které naznačovaly, že majitelé komunitní platformy zjišťují své možnosti ohledně prodeje, přičemž zájemců o koupi je údajně hned několik.

Mluví se také o konkrétní ceně. Zajímavé je, že by Microsoft za Discord zaplatil ještě více než za ZeniMax Media, tedy za Bethesdu, id Software, Arkane a další studia, která byla předmětem nákupu. Za ně zaplatil 7,5 miliardy dolarů, v případě Discordu se však podle všeho jedná o částku 10 miliard.

 

 

O platformu již v minulosti projevily zájem velké společnosti, mezi nimiž byl i Amazon nebo Epic Games. Je však také možné, že nakonec k prodeji nedojde. Jeden ze zdrojů Bloombergu totiž naznačuje, že se zároveň zvažuje vstup na burzu.

Discord se v prosinci loňského roku pochlubil, že ho každý měsíc využívá 140 milionů uživatelů. V červnu se jeho cena odhadovala na 3,5 miliardy, zatímco v listopadu už šlo o dvojnásobek. Spoluzakladatel Jason Citron poukázal na skutečnost, že nejde o profitabilní projekt, Microsoft a další velcí hráči by však jeho odkoupením získali velkou strategickou výhodu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama