Microsoft Store snižuje svůj podíl z prodaných her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft Store snižuje svůj podíl z prodaných her

Microsoft Store snižuje svůj podíl z prodaných her

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 4. 2021 09:00 2

Minulý týden jsme vás informovali o spekulaci webu Windows Central, která hovořila o údajné tvorbě nové aplikace Microsoft Store. Ta dlouhou dobu čelí kritice za uživatelské prostředí a celkové fungování. Dnešní oznámení naznačuje, že Microsoft svůj přístup k obchodu skutečně začíná přehodnocovat.

Reklama

  • Microsoft Store bude od 1. srpna vybírat pouze 12 procent z prodaných her
  • Jde o součást snahy Microsoftu vylepšit svou pozici
  • Zároveň částečně potvrzuje nový obchod

Od 1. srpna si totiž Microsoft začne brát pouze 12 procent z prodaných her na svém obchodě. Vydavateli a vývojářům tedy poputuje 88 procent. Microsoft tím srovnává krok s Epic Games Store, který s tímto poměrem vyšel do boje proti Steamu a jeho 30procentnímu podílu.

Microsoft Store se tak stává dalším zajímavým útočištěm pro vývojáře, pro větší konkurenceschopnost si ale musí společnost máknout o něco víc. A moc dobře si to uvědomuje. „Víme, že je před námi ještě spousta práce, ale na základě ohlasů PC hráčů i vývojářů si myslíme, že jsme se s našimi investicemi do komunity vydali správným směrem,“ tvrdí ředitel Microsoft Studios Matt Booty.

Ten nakonec částečně potvrdil i nový obchod, který dorazí v rámci Windows 10 Anniversary Update. Díky tomu bude Microsoft Store stejný jak na Xboxu, tak ve Windows. Zároveň dojde na sdílení zakoupených her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama