Microsoft si věří na E3, měla by se ale změnit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft si věří na E3, měla by se ale změnit

Microsoft si věří na E3, měla by se ale změnit

Ferdys

Ferdys

10. 12. 2018 15:36 30
Reklama

To že rok 2018 byl úspěšnější pro Sony už asi nikoho nepřekvapí. Na The Game Awards jsme ovšem mohli vidět Phil Spencera ve velmi pozitivní náladě se slovy, že příští rok bude pro Microsoft daleko lepší. Phil strávil na jevišti nemálo času a byl evidentně přesvědčený o zářné budoucnosti Microsoftu, a hlavně o budoucnosti Xboxu One.

Phil doslova řekl:  „Na E3, přesně na tohle jeviště, se v každém případě vrátíme se vší parádou.“ Má toho ale Microsoft v rukávu dost? Gears of War 5 je samozřejmě velká značka, Crackdown stále ještě také, ale pokud dojde na přímé srovnání, Sony má v rukávu tituly jako Death Stranding nebo Days Gone, a tím výčet exkluzivit na PlayStation zdaleka nekončí. 

Microsoft má za sebou náročný rok, když pod svá křídla přijal množství studií. Kromě Obsidianu je ale nejasné, na čem pracují. S velkou pravděpodobností se to dozvíme právě příští rok a možná že právě na E3 2019. V zásobě má studia jako Ninja Theory, Undead Labs nebo Playground Games. Zvěsti také kolují o tom, že se Microsoft snaží získat studio, které má bohatou minulost u Sony. Spekuluje se o Ready at Dawn, kteří nám přinesli The Order: 1886 na PayStation 4, nebo God of War na PSP.

Právě příští E3 by mohla být akcí, kde Microsoft odhalí spoustu nových her, o kterých se v následujících letech opře. Sám Spencer nicméně říká, že konference by se měla nějak vyvíjet a dostát určitých změn. Jakých? To ale neprozradil. Zatím tradiční akci v LA zůstává věrný i kvůli tomu, že se jedná o tradiční americkou událost, na níž může Microsoft oslovit jak tamní novináře, tak fanoušky. „Na druhou stranu, když se podívám na akce XO, E3, Gamescom... je tolik způsobů, jak se scházet s novináři, i s fanoušky," dodal.

Sony bylo na udílení cen střídmější. Od hlavního mluvčího Shawna Laydena se očekávaly velké věci, ale těch jsme se bohužel nedočkali. Prozatím to vypadá, že i Sony si své trumfy nechává na příští rok, když nespokojenému fanouškovi odpověděl Shawn se slovy “nashledanou v příštím roce“.

Jenže Sony příští konferenci E3 vynechá. Někteří tak s jistotou tvrdí, že se jedná o narážku na jednu z chystaných akcí, o níž zatím dost možná nevíme. Anebo o narážku na silný závěr roku na PSX. Je jasné, že Sony pracuje na velkých, ale zatím neoznámených titulech, ale pravděpodobně na titulech pro příští generaci.  Navíc stále neznáme data vydání Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Death Stranding, aj. I závěr současné generace tak přinese spoustu zajímavých událostí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama