Microsoft si je jistý, že Call of Duty poběží na Switchi úplně normálně
i Zdroj: Activision
Call of Duty: Modern Warfare 2 Novinka Microsoft si je jistý, že Call of Duty poběží na Switchi úplně normálně

Microsoft si je jistý, že Call of Duty poběží na Switchi úplně normálně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 3. 2023 09:51

Společnost Microsoft v návaznosti na příslib vydávání série Call of Duty na konzolích Nintendo zveřejnila podrobnější plány, jak toho hodlá dokázat. Učinila tak v komunikaci s britským antimonopolním úřadem CMA.

Reklama

  • Microsoft si je jistý, že Call of Duty poběží na Switchi bez problémů

Firma svůj záměr minimálně deset let závazně vydávat sérii Call of Duty i na konzolích Nintendo oznámila v únoru. Klíčovou motivací zřejmě bylo uchlácholit skeptické antimonopolní úřady, které brání plánované akvizici Activisionu kvůli podezření z vybudování příliš silné pozice na herním trhu. Expanzí k Nintendu se Microsoft snaží ukázat, že nehodlá exkluzivit zneužívat. Část hráčů je ale pochopitelně skeptická k tomu, že jakékoliv současné Call of Duty poběží na aktuálním hardwaru Nintendo Switch.

Call of Duty má dalších deset let vycházet i na konzole od Nintenda. Mělo by jít o plnohodnotné díly
i Zdroj: Activision

Call of Duty má dalších deset let vycházet i na konzole od Nintenda. Mělo by jít o plnohodnotné díly

Microsoft v rámci snahy o odkoupení společnosti Activision Blizzard opakovaně vyslovil plán prohloubit spolupráci s výrobcem…

21. 2. 2023 09:01

Microsoft je o tom ale přesvědčen. Engine battle royale hitu Warzone je dle jeho slov optimalizován pro celou řadu přístrojů včetně Xboxu One, který vyšel v roce 2015, zatímco Switch je o dva roky mladší. Mobilní verze Warzone také běží i na mobilních telefonech s výrazně slabším hardwarem, než má Switch. Na konzoli jsou navíc dostupné jiné střílečky vydavatelství včetně Apex Legends, Doom Eternal nebo konkurenčního Fortnite.

Je nutné poznamenat, že argument se stářím Xboxu One je tak trochu zcestný. Switch je totiž i přes nižší věk objektivně výrazně slabší konzolí. Na druhou stranu je pravda, že ostatní zmíněné hry fungují na hybridní konzoli celkem bez problému, i když s různými grafickými kompromisy.

Proti nákupu Activisionu otevřeně vystupuje především konkurenční Sony. Ta nyní argumentuje tím, že může Microsoft potají rozbíjet verze pro PlayStation, aby odradil hráče na platformě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama