Microsoft propouští skoro 2 tisíce zaměstnanců, odchází i šéf Activision Blizzard
i Zdroj: Activision Blizzard
Novinka Microsoft propouští skoro 2 tisíce zaměstnanců, odchází i šéf Activision Blizzard

Microsoft propouští skoro 2 tisíce zaměstnanců, odchází i šéf Activision Blizzard

Dominik Tománek

Dominik Tománek

25. 1. 2024 21:00

Počet zrušených pracovních míst v herním průmyslu oznámených v lednu je již nyní vyšší než polovina celkového počtu zrušených pracovních míst v celém roce 2023. Tentokrát je na řadě Microsoft.

Reklama

  • Microsoft propustí přibližně 1900 zaměstnanců herní divize
  • Většina se týká Activision Blizzard, ale škrty se dotknou i zaměstnanců Xboxu a ZeniMaxu
  • Odchází i šéf Blizzardu Mike Ybarra

Od začátku roku přišlo podle odhadů o práci v herním průmyslu skoro 6 000 lidí. To je více než polovina pozic, o které přišly herní zaměstnanci za celý minulý rok. Smutné zprávy přicházejí i z herní divize Microsoftu, která po třech měsících od uzavření akvizice Activision Blizzard oznámila, že propustí 1 900 zaměstnanců herní divize, což je přibližně 8 % z 22 000 zaměstnanců společnosti Microsoft Gaming. Podle serveru Verge se většina propouštění týká společnosti Activision Blizzard, ale škrty se dotknou i zaměstnanců Xboxu a ZeniMaxu.

„Je to něco málo přes tři měsíce, co se týmy Activision, Blizzard a King připojily ke společnosti Microsoft. V roce 2024 se vedení společností Microsoft Gaming a Activision Blizzard zavázalo ke sladění strategie a plánu realizace s udržitelnou strukturou nákladů, která podpoří celý náš rostoucí byznys. Společně jsme stanovili priority, identifikovali oblasti překrývání a zajistili, abychom se všichni shodli na nejlepších příležitostech k růstu. V rámci tohoto procesu jsme učinili bolestivé rozhodnutí snížit počet zaměstnanců v herním průmyslu přibližně o 1900 pozic z celkového počtu 22 000 lidí v našem týmu,“ oznámil generální ředitel herní divize Microsoftu Phil Spencer ve čtvrteční zprávě všem zaměstnanců.

Šéf Blizzardu Mike Ybarra, který předtím více než 20 let pracoval pro Microsoft, odchází ze společnosti také. Oznámil to na své twitterové účtu. „Jak mnozí z vás vědí, Mike dříve strávil více než 20 let ve společnosti Microsoft. Nyní, když jako prezident Blizzardu dotáhl akvizici do konce, se rozhodl společnost opustit," uvedl šéf studií Microsoftu Matt Booty v prohlášení, které zveřejnil server Verge. Spolu se ztrátou pracovních míst Microsoft také ruší neoznámenou hru Activision Blizzard, aby místo toho zaměřili úsilí na jeden z několika nových slibných projektů, které má Blizzard v raných fázích vývoje".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama