Microsoft představil nové Fable
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft představil nové Fable

Microsoft představil nové Fable

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 7. 2020 05:56 7
Reklama

Letos v říjnu to bude dlouhých deset let, co vyšel třetí díl série Fable. Poté to šlo s populární značkou z kopce, všechny další projekty byly zrušeny. Patří mezi ně karetní odnož s podtitulem Fortune, záležitost pro Kinect nazvaná The Journey a v neposlední řadě pokus zabodovat ve světě asymetrického multiplayeru s titulem Fable Legends. Microsoft následně Lionhead Studios zavřel. Nyní je však připraven načrtnout novou kapitolu.

Včerejší prezentace Xbox Games Showcase byla totiž zakončena ukázkou z dalšího dílu, který skutečně vzniká v dílnách studia Playground Games. Tím se potvrdily letité spekulace o tom, že RPG přivedou na svět autoři závodní arkády Forza Horizon.

O hře samotné jsme se toho příliš nedozvěděli, do pohádkového světa nás uvedla roztomilá víla, s níž to bohužel v závěru ukázky nedopadlo moc dobře. Základní představu tedy máme, na záběry ze samotné hry si však budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Otázkou zůstává, v jakém časovém horizontu hra vyjde. Informace z počátku roku 2018 naznačovaly, že jsou autoři teprve na začátku dlouhé cesty a nové Fable je teprve v rané fázi. Dá se očekávat, že se za pouhé dva roky do finální etapy vývoje ještě neposunuli, datum vydání je tedy pravděpodobně ještě daleko.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama