Microsoft podle nových dokumentů pracuje na hře, jejíž vývoj potrvá až deset let. Má jít o hru ze zavedené série
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft podle nových dokumentů pracuje na hře, jejíž vývoj potrvá až deset let. Má jít o hru ze zavedené série

Microsoft podle nových dokumentů pracuje na hře, jejíž vývoj potrvá až deset let. Má jít o hru ze zavedené série

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 4. 2023 09:20

Vývoj AAA hry napříč lety neustále roste, a u některých společností dokonce násobně. V případě Microsoftu tomu tak je běžně. Dokončení vývoje jejich vlastních projektů většinou trvá v řádu jednotek let, nicméně nyní se zdá, že pracuje i na hrách, které budou trvat ještě o něco déle.

Reklama

  • Microsoft má již nějakou dobu vyvíjet titul ze známé série, jehož příprava zabere kolem 10 let
  • Skutečnost, o kterou hru půjde, ovšem nebyla zveřejněna

Jak na Twitteru sdílel insider a novinář magazínu Axios Stephen Totilo, v nedávno zveřejněné dokumentace v případu akvizice Activision Blizzard, padá zmínka o vývojovém cyklu pár titulů Microsoftu. Společnost zde konkrétně uvádí, že jeden z jejích AAA titulů, který nyní vyvíjí, může prý trvat až deset let, než bude plně hotov. O který jde, není pochopitelně naznačeno, nicméně je řečeno, že jde o nový díl v ustálené značce.

Jak můžete vidět, názvy titulu, značky nebo další detaily byly ve spisu začerněny a dále editovány, takže opravdu není jasné, o co půjde. Spekuluje se však hojně. Zmínka padá např. o dalším příspěvku do série Fallout nebo ještě více The Elder Scrolls 6, kde k oznámení došlo již v roce 2018, ale hra je stále u předprodukce a ani o krok blíže viditelnému svému vydání.

Mezitím, co takto fabulujeme, je ovšem třeba přiznat, že adeptů je tu mnohem více než hlavní projekty Bethesdy. Ke zmínce může totiž jen z toho, co víme, dál připočíst třeba nové Fable či Perfect Dark. Případně by mohlo jít i o něco jiného. Microsoft by v rámci dokumentu mohl totiž dobře odkazovat i na hru, která ještě ani nebyla fakticky oznámena – jako např. Gears 6 nebo pokračování série Halo.

Ať tak či onak, i navzdory tomu, že proces vývoje bývá dnes typicky o dost delší, desetiletý cyklus se stále zdá poněkud natažený – tím spíše půjde-li o tradiční příběhovou či online hru, a nikoli o ambiciózní projekt typu Microsoft Flight Simulator nebo velké MMO.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama