Kreativní ředitel Halo Infinite nakonec neopouští jen vývojáře 343 Industries, ale i Microsoft jako celek. Joseph Staten si tak bude hledat nové místo
i Zdroj: Microsoft / 343 Industries
Halo Infinite Novinka Kreativní ředitel Halo Infinite nakonec neopouští jen vývojáře 343 Industries, ale i Microsoft jako celek. Joseph Staten si tak bude hledat nové místo

Kreativní ředitel Halo Infinite nakonec neopouští jen vývojáře 343 Industries, ale i Microsoft jako celek. Joseph Staten si tak bude hledat nové místo

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 4. 2023 07:20

Joseph Staten, známý jako bývalý kreativní ředitel Halo Infinite a jeden z tvůrců původní série Halo, opouští Microsoft. Vývojář, který se loni v srpnu vrátil, aby pomohl sérii na nohy, když ho nejvíc potřebovala, odchod oznámil na Twitteru. Současně zde napsal, že hledá nové příležitosti mimo společnost. Nicméně podle IGN zatím neodhalil, kde přesně.

Reklama

  • Bývalý kreativní ředitel Halo Infinite oznámil, že opouští Microsoft
  • Již dříve bylo oznámeno, že opustí vývojářské studio 343 Industries

Jak už jsme naznačili tímto strohým úvodem, Staten ve své reakci na článek IGN zůstal až překvapivě stručný. Všem svým kolegům i fanouškům, sdělil pouze to, že jim ze srdce děkuje za podporu, přičemž dodal, že ještě není schopen sdělit detaily své další práce.. Nicméně i s jeho slovy se dá čekat, že se tak stane brzy. U muže jeho zkušeností a zejména portfolia se dá totiž očekávat, že se podobně jako mnoho dalších rychle začlenění do jiného vývojářského týmu a stejně jako oni bude dále pokračovat na vývoji her.

Z hlediska herního vývoje má totiž určitě co nabídnout, jak ukazuje jeho bohatá minulost. Coby scenárista a kreativní ředitel pracoval koneckonců již u prvního Halo, přičemž scénáristou byl také u Halo 2 až Halo Reach a konzultantem zase třeba u povedené RTS Halo Wars.

Po rozhádání Bungie a Microsoftu, které se odehrálo v roce 2007, pracoval také jako scénárista a ředitel Halo 3: ODST, načež tehdy samostatnému Bungie podal ruku i v roce 2013, když pomohl u Destiny. V roce 2014 se nicméně dostal přímo do Microsoftu. Pracoval zde jako jeden z kreativních ředitelů vydavatelství Xbox Game Studios Publishing, kde pomohl ke zrodu her, jako bylo třeba ReCore nebo Crackdown 3. 

Když bylo Halo Infinite coby nejnovější díl jeho série nicméně odloženo a dále se již nevědělo, jak to se hrou bude, šlo přitom právě o něj, kdo se kvůli reakci vrátil a opustil řečené vydavatelství. V odezvě na první gameplay, který byl předveden na Gamescomu 2020, obohatil nedlouho nato totiž tým 343, kde nejdříve působil jen jako ředitel příběhové kampaně a následně i jako kreativní ředitel celé hry.

Tato role se začala z relativně pochopitelných důvodů oslabovat nedlouho po vydání hry. Jeho role už totiž jednoduše nebyla potřeba a místo toho se tedy začal věnovat jiným projektům. V lednu letošního roku bylo tak ruku v ruce s propouštěním v Microsoftu, oznámeno tedy to, že se Joseph Staten ještě letos rozloučí s 343 a vrátí zpět do Xbox Game Studios. 

Ani tato skutečnost se však zřejmě nenaplní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama