Microids se rozrůstá, přinese hry inspirované detektivkami Agathy Christie i Garfieldem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microids se rozrůstá, přinese hry inspirované detektivkami Agathy Christie i Garfieldem

Microids se rozrůstá, přinese hry inspirované detektivkami Agathy Christie i Garfieldem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 1. 2022 14:21

Francouzský vydavatel Microids se zaměřuje na série, jenž jiná zaběhlá herní studia směle ignorují. Na jejich základě tak vznikají sice produkčně méně ambiciózní, ale poměrně úspěšné hry, které si najdou zalíbení třeba u menších dětí. Další nové přírůstky ale tuto cestu nemusí nutně následovat.

Reklama

  • Francouzský vydavatel Microids rozšiřuje svůj repertoár
  • Přinese dvě nové hry na základě příběhů Agathy Christie
  • Zároveň se vedení dohodlo na třech projektech s Garfieldem

Vydavatel totiž podepsal spolupráci s Agatha Christie Limited, tedy knižním vydavatelem držícím práva na detektivky z pera známé spisovatelky. Vzájemná dohoda vznikla na základě úspěchu Agatha Christie: The ABC Murder a Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases, které jsou dostupné na všech velkých platformách.

Tajemný svět těchto detektivek doplňuje i tajemné oznámení. Zatímco první titul bude navazovat na svět Hercule Poirota, druhým projektem bude úplně nová adventura – a na jednom z těchto titulů bude pracovat nově založené studio Microids Lyon.

Zde ale expanze vydavatele nekončí, o týden dříve totiž vedení potvrdilo spojení s ViacomCBS, díky čemuž se do herního světa opět podívá i zřejmě nejpopulárnější kočka všech dob – obézní zrzek Garfield. Celkem se strany dohodly na tvorbě tří her různých žánrů. Fanoušci ale nezapomínají ani na nového Tintina, kterého Microids oznámili již před téměř dvěma lety - obecně her, na kterých Microids pracuje, není vůbec málo. V minulém roce šlo celkem o 25 projektů, většina z nich nesla známá, ale herně spíše nevyužitá jména.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama