Metal Gear dosáhl na další prodejní milník. Od vydání prvního dílu uplynulo už 36 let
i Zdroj: Konami
Novinka Metal Gear dosáhl na další prodejní milník. Od vydání prvního dílu uplynulo už 36 let

Metal Gear dosáhl na další prodejní milník. Od vydání prvního dílu uplynulo už 36 let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 8. 2023 07:45

Po kaskádě prodejních čísel, kterými se s přelomem finančního kvartálu pochlubilo třeba Nintendo, Capcom i jiná herní studia, oznamuje úspěch i Konami. Ve své nejnovější aktualizaci upozorňuje tato japonská společnost na čísla série Metal Gear, jež v sobě zahrnuje jak starší Metal Gear, tak i Metal Gear Solid.

Reklama

  • Značka Metal Gear prodala za více než 35 let už přes 60 milionů kusů

V rámci oznámení, které dorazilo na oficiální web Konami, stojí, že celá série touto dobou prodala již 60 milionů kusů. Jen pro kontext: první Metal Gear vyšel již před 36 lety (v roce 1987) jako první vlastní hra Hidea Kodžimy, zatímco ten poslední teprve v roce 2018 jako významně horší Metal Gear Survive.

Jak si v tomto kontextu také všiml server VGChartz, v září 2021 se prodalo série o nějaké dva miliony méně. Pro komparativ je zde dobré říct, že šlo přibližně o nějakých 57,7 milionu kusů, načež v listopadu 2022 to bylo již 59,3 milionu kusů, kdy nyní je to o 700 tisíc více.

Dodatečně se pak vyplatí také říct, že série bude i letos pokračovat a číslo dále zvyšovat – i když jen s nostalgií. Ač nejde přímo o slibovanou předělávku třetího dílu, kterou nám Konami letos odhalilo jako tzv. Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, už letos dorazí první kolekce remasterů. 

Ta vyjde v říjnu a ponese název Master Collection Vol. 1, kdy obsáhne všechny díly série až do nezahrnutého čtvrtého, kolem nějž má mít Konami vlastní plány. Podle spekulací, které takto v nedávných měsících pramenily z prozkoumání jejich oficiálního webu, bude totiž tento díl umístěn až v rámci kolekce číslo dva, jež zahrne zbylé vydané díly, jako např. pátý nebo jeho prequel Ground Zeroes. 

Metal Gear Solid 4 by se mohl dostat ze svého vězení na PS3. Patnáctiletá exkluzivita prý skončí druhou kolekcí
i Zdroj: Konami

Metal Gear Solid 4 by se mohl dostat ze svého vězení na PS3. Patnáctiletá exkluzivita prý skončí druhou kolekcí

Od oznámení HD kolekce Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1, která obsahuje remaster prvního až třetího Metal Gear…

24. 6. 2023 10:35
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama