Metal Gear Solid 4 by se mohl dostat ze svého vězení na PS3. Patnáctiletá exkluzivita prý skončí druhou kolekcí
i Zdroj: Konami
Novinka Metal Gear Solid 4 by se mohl dostat ze svého vězení na PS3. Patnáctiletá exkluzivita prý skončí druhou kolekcí

Metal Gear Solid 4 by se mohl dostat ze svého vězení na PS3. Patnáctiletá exkluzivita prý skončí druhou kolekcí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 6. 2023 10:35

Od oznámení HD kolekce Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1, která obsahuje remaster prvního až třetího Metal Gear Solid a také první dva Metal Geary, stojí před hráči otázka, zda Konami podobně přinese i čtvrtý díl série. Běžně by se asi nabízelo tipovat, že ano, protože to jednak dává smysl finančně a také Vol. 1 tak nějak podsouvá, že bude i Vol. 2, pokud ne rovnou Vol. 3. Nicméně i s tím vědomím je třeba počítat s tím, že MGS 4 mělo vždy prazvláštní osud. Jako hra byl před 15 let vydán jen na jedné platformě, a sice PS3, a od té doby ji neopustil, a to ani tehdy, když o to byl enormní zájem. S nejnovějšími informacemi se však zdá, že se to možná mění. Více zdrojů totiž nyní naznačuje, že kolekce Vol. 2 může čtvrtý díl opravdu zahrnovat, ačkoli si zřejmě ještě počkáme.

Reklama

  • Případná Metal Gear Solid Master Collection Vol. 2 by mohla zahrnovat díly od MGS 4 až po MGS 5
  • S informací přišel magazín IGN i jeden z komunitních tvůrců obsahu

Jak si jako první všiml samozvaný historik série Nitroid, časová osa série MGS byla společností Konami nedávno aktualizována tak, aby zahrnovala i odkazy na další hry, které budou přidány do Vol. 1 – včetně remasterů Metal Gear, Snake's Revenge a Metal Gear 2: Solid Snake. 

Zbývající tituly – což je právě námi skloňovaný MGS 4 a dále MGS: Peace Walker, MGS 5: Ground Zeroes a The Phantom Pain (s výjimkou Metal Gear Survive) jsou pak hry, které by dle všeho potenciálně mohly přijít s Vol. 2. Důvodem je dvojice argumentů.

Prvním z nich je informace Nitroida. Ten uvádí, že všechny výše uvedené hry mají podobně jako nyní MGS 1--3 už na stránce placeholder tlačítka, která by podle něj mohla vést na jejich produktové stránky (na žádné existující nyní neodkazují), a dále že stránka podobnými změnami prochází opravdu raritně.

S druhým argumentem přichází pak magazín IGN, který spíše potvrzuje původní informaci. Po uvedeném zjištění, že stránka obsahuje tyto placeholdery, se totiž IGN nechalo slyšet, že jeho zdroje kopírují uvedenou domněnku. IGN v souladu s odhadem Nitroida tak uvedlo, že vyrozumělo, že právě výše uvedená sestava her bude tvořit neoznámenou kolekci Vol. 2, přičemž čeká, zda Konami vše potvrdí, nebo vyvrátí.

Byla-li by to pravda, mnoho fanoušků by to jistě zaradovalo už jenom kvůli vyšší dostupnosti her. Jak už jsme totiž vzpomínali, MGS 4 sice totiž možná chápeme jako hru, jíž obklopuje kultovní status, nicméně současně jde o PS3 exkluzivitu z roku 2008, a ani Peace Walker není už nejmladší. Coby díl pro MGS 4 vyšel totiž pro přenosnou konzoli PSP již rokem 2010 (a o rok později pro PS3 a Xbox 360 v HD kolekci), načež pátý díl vyšel v roce 2015 jako hra končící vztah Kodžimy a Konami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama