love-barevne-a-nezavisle-mmo-na-obzoru
Novinka Love: barevné a nezávislé MMO na obzoru

Love: barevné a nezávislé MMO na obzoru

Marek Král

Marek Král

22. 10. 2009 18:45 4
Reklama

Love: barevné a nezávislé MMO na obzoru
i Zdroj: Hrej.cz

Pokud jste se přehrabovali množstvím textů, zhlédli nejedno video a naposlouchali nejeden podcast z/o minulé GDC ’09, musel vám do nosu cvrnknout nový projekt od Eskila Steenberga, na kterém s láskou stále dělá. Projekt se jmenuje Love, a na první pohled se jeví jako zajímavá věc.

„MMO, které nikdy nebude přeplněné hráči, ani nikdy úplně prázdné. Nepůjde tu o to, kým jste, ale o to, co tu děláte. Malá planetka, dychtivá, až ji celou prozkoumáte. Svět se tady konstantně proměňuje. Některé změny máte na svědomí vy, jiné jiní hráči a něco se děje samo od sebe. Hrajte tehdy, když sami chcete. Odpojte se, připojte, a bavte se tím, jak se věci daly do pohybu. Love není casual hříčka, kterou byste měli brát vážně – naopak, je to ta nejvážnější věc hraná ležérním způsobem. Pokud se Love nehraje s lehkostí, děláte něco špatně. Love nemá předskriptovaný příběh. Příběh je něco, co se organicky – procedurálními algoritmy – vytváří za chodu, když hrajete. Tohle není hra, která by vás vodila za ručičku, tohle je hra, kde sami rozhodujete o směrování příběhu. Hrajete z pohledu první osoby, protože byste měli hledět především na svět, nikoli na sebe…“ – více na oficiálních stránkách.

Láskyplný projekt je vyvíjen samotným Eskilem; bez externí spolupráce či financování. Eskil je zodpovědný za herní kód, design, síťové kódování, engine, uměleckou podobu a další programovací nástroje. Víc než o experimentování v herním designu tu jde o experimentování, jakým způsobem se také dají vytvářet hry za použití technologií jako Verse, procedurálního generování, nových nástrojů, které dokáží být neuvěřitelně efektivní. Obraz vydá za tisíc slov, tak pokud jste zbystřili, už se nejspíš díváte. Kdo by měl zájem podílet se na testování alfa verze, toho přesměruji sem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama