Loňské Immortality potvrzuje svou časovou exkluzivitu. Po více než roce vyjde i na PlayStation 5
i Zdroj: Half Mermaid Productions
Novinka Loňské Immortality potvrzuje svou časovou exkluzivitu. Po více než roce vyjde i na PlayStation 5

Loňské Immortality potvrzuje svou časovou exkluzivitu. Po více než roce vyjde i na PlayStation 5

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 8. 2023 11:00

Příběhová adventura Immortality, která se i v loňské Invazi spojovala s neotřelým vyprávěním i silným dějem, dostane PS5 verzi. Jak si můžete tedy pomatovat z tehdejšího vyprávění kolegů nebo i recenzí, tato loni vydaná hra Sama Barlowa byla jeho třetí podobný pokus po Her Story a Telling Lies, z nichž druhá vyšla i na PS4. Právě tato rodina konzolí však u Immortality dosud chyběla, jelikož vyšlo prvně jen na Xbox Series a také PC. Nyní se vše napravuje a dočkají se i fanoušci Sony.

Reklama

  • Immortality vyjde po dosavadní exkluzivitě pro Xbox Series i na PS5
  • Na informaci kolem nové verze upozornil hlavní vývojář Sam Barlow

Barlow, který je u Immortality jeho hlavní autor, se o nové verzi zmínil jen velice obšírně, když reagoval na komunitu. Na fanouškovský dotaz, který mu byl na již bývalém Twitteru položen na téma, zda vyjde nakonec i PS5 port, odvětil, že se "na tom už pracuje", a přidal usměvavého smajlíka.

K tomuto poměrně jednoznačnému tvrzení následně už nedoplnil nic, co by něco jakkoli upřesnilo. V aktuální chvíli tedy např. logicky netušíme, v jakém čase tato nová verze vyjde, stejně jako to, kdy se celé datum dozvíme, až bude informace připravena. 

Na druhou stranu, z načasování Barlowovy odpovědi tak trochu plyne, jak dlouhá byla exkluzivita. Jak už bylo totiž potvrzeno minulý rok, když hra vyšla, titul byl při vydání na Xbox (30. srpna 2022) míněn jen jako časová exkluzivita, a nyní se zdá, že tomu tak bylo po 12 měsíců. 

Jde-li o to, kde se hra po této smluvené době dodatečně ukáže, po jejím loňském vydání pro android a iOS (v listopadu) máme potvrzení pouze pro PS5. Pokud jde tedy o šance jiných portů, jako třeba těch pro PS4 a Xbox One, v tomto případě je vše nyní jen odhad, který není založen na oficiálním zdroji.

Co už se naopak na oficiální informaci zakládá a autor hry to nyní připomíná, je chystané opuštění Game Passu. Na předplatitelské službě Microsoftu, kde bylo Immortality dostupné už rovnou od prvního dne, přestane hra totiž figurovat od 31. srpna, tedy v den prvních recenzí Starfieldu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama