Logická hra Maquette rozprostře svůj nápaditý svět i na Switchi a Xboxu. Dočkáme se v zimě
i Zdroj: Graceful Decay
Maquette Novinka Logická hra Maquette rozprostře svůj nápaditý svět i na Switchi a Xboxu. Dočkáme se v zimě

Logická hra Maquette rozprostře svůj nápaditý svět i na Switchi a Xboxu. Dočkáme se v zimě

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 7. 2022 09:30

Vydavatelství Annapurna Interactive přineslo na svou akci Annapurna Interactive Showcase 2022 řadu her, která přinesla vůni minulosti i budoucnosti. Mimo chystaných novinek, jako bylo dinosauří The Lost Wild, které vypadalo skvěle, došlo proto i na oznámení portů u her, jimž končí konzolová exkluzivita pro PlayStation – What Remains of Edith Finch, Solar Ash a taktéž námi řešené Maquette.

Reklama

  • Logická hra Maquette s koncem konzolové exkluzivity pro PlayStation vyjde letos v zimě i na Xbox a Switch
  • Předplatitelé Game Passu ji souběžně dostanou do svého katalogu

Maquette je neotřelou puzzle hrou studia Graceful Decay, která ku lehce vřelému přijetí vyšla loni v březnu. Pokud místní články sledujete pečlivě, možná si taktéž vybavíte, že u nás titul dostal i vlastní recenzi, když rovnou vyšel do PS Plus. Hra tenkrát ale samozřejmě nezamířila jen tam. Mimo PS4 a PS5 se podívala také na PC v podobě Steamu, načež zbytek platforem hodlá navštíví letos. Do konce roku – přesněji v zimě – zamíří proto i na Xbox One, Xbox Series (včetně Game Passu) a Nintendo Switch.

Základním konceptem hry je rekurze, která odehrává na poli každodenních potíží našeho světa a romantického vztahu hrdinů. Celý svět je tak vlastně “uložen sám v sobě” (asi podobně jako matrjoška nebo vánoční těžítko) a prezentován formou zmenšené makety napojené na stav světa. Pakliže tak změníte maketu, změníte i okolní svět.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama