Life by You se prezentuje v souvislých záběrech. Vyzyvatel série The Sims se chystá na režim předběžného přístupu
i Zdroj: Paradox Tectonic / Paradox Interactive
Novinka Life by You se prezentuje v souvislých záběrech. Vyzyvatel série The Sims se chystá na režim předběžného přístupu

Life by You se prezentuje v souvislých záběrech. Vyzyvatel série The Sims se chystá na režim předběžného přístupu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 3. 2023 09:04

Začátkem března jsme se dozvěděli, že studio Paradox Tectonic připravuje Life by You, alternativu k zavedené sérii The Sims. Na úvodní oznámení nyní navazují souvislejší záběry a další informace.

Reklama

  • Autoři Life by You vysvětlili klíčové herní prvky
  • Promluvili o editorech, otevřeném světě, přepínání postav
  • Od 12. září bude dostupný early access

K dispozici je povídání s vývojáři, kteří chystaný projekt během 20 minut blíže představili. Ke slovu se dostal zakladatel studia Rod Humble, jenž v podstatě zasvětil svou kariéru simulátorům života, podílel se totiž na The Sims nebo konkurenčnímu Second Life od Linden Lab.

Life by You představil jako otevřený a modifikovatelný open-world simulátor. Důležitost otevřeného světa zdůraznil hned na začátku svého povídání, hráči by měli mít možnost kdykoli přesunout kameru nad konkrétní postavičku, ať už je kdekoli, a to bez nahrávacích obrazovek.

Po městě se můžete pohybovat pěšky, využít můžete i připravených dopravních prostředků, třeba jízdních kol, skateboardů, automobilů či motorek. Kdykoli si můžete přepnout na přímé ovládání dané postavy v third-person režimu. Sluší se dodat, že bude bude možné převzít kontrolu nad všemi rezidenty. “Tato možnost posiluje pocit svobody, který jsme chtěli u hráčů probudit.”

The Sims mají konečně konkurenci. Paradox Tectonic pracují na Life by You
i Zdroj: Paradox Interactive

The Sims mají konečně konkurenci. Paradox Tectonic pracují na Life by You

Studio Paradox Tectonic během dnešního showcase Paradox Announcement Show 2023 představilo svůj chystaný projekt Life by You…

6. 3. 2023 18:47

Další část videa se věnuje editorům, s jejich pomocí je možné designovat budovy a následně je umístit na volný pozemek. Za zmínku stojí také konverzační systém, který by měl zohledňovat aktuální životní situaci dané postavičky. Díky dostupným možnostem údajně bude možné výrazně ovlivnit konkrétní rozhovor a tímto způsobem “režírovat” příběhy jednotlivých lidí. Autoři dokonce připravili editor konverzací, výstupy bude možné přímo importovat do hry a také sdílet s dalšími hráči.

Studio se nyní připravuje na předběžný přístup, který bude spuštěn 12. září (Steam, Epic Games Store). Do hry se dostanete za 40 dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama