Lidé hrají půl pracovního týdne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Lidé hrají půl pracovního týdne

Lidé hrají půl pracovního týdne

Ondřej Švára

Ondřej Švára

14. 5. 2014 10:09 3
Reklama

Hráči tráví u svých konzolí v průměru 22 hodin týdne. Hry jim tak spolknou více než polovinu času, který běžní lidé tráví například v zaměstnání. S průzkumem přišla analytická společnost NPD Group a týká se Spojených států amerických. 

Průzkum nebyl zaměřen na casual hráče, kteří kvůli hrám dojí baterie z tabletů a mobilních telefonů. Pokryl naopak mainstreamovou herní základnu s Američany od devíti let věku výše, kteří hrají hlavně na PC nebo na velkých konzolích a mezi jejich oblíbené hry patří alespoň jeden titul velkého mainstreamového typu, například nějaké MMORPG nebo 3D akce. Zároveň však dvě třetiny z dotázaných  také přiznaly, že krom jiného hrají i na mobilech, což mimochodem svědčí o provázanosti zcela rozdílných platforem i herního vkusu. 

Další část poměrně zajímavého testu odhalila, že 74 procent z dotázaných hráčů preferuje u mainstreamových platforem fyzické nosiče dat na úkor digitálního stahování, čemuž se snad ani nechce věřit. Ještě, že průzkum potvrdil klesající tendenci tohoto trendu. Přibližně pět procent hráčů ročně přeskočí z retailu na digitál.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama