Lego Star Wars: The Skywalker Saga dopadlo velice dobře, hodnotí domácí i zahraniční média
i Zdroj: TT Games
Lego Star Wars: The Skywalker Saga Novinka Lego Star Wars: The Skywalker Saga dopadlo velice dobře, hodnotí domácí i zahraniční média

Lego Star Wars: The Skywalker Saga dopadlo velice dobře, hodnotí domácí i zahraniční média

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 4. 2022 19:00

Právě dnes vyšel po více než šesti letech další vstup do série Lego Star Wars s podtitulem The Skywalker Saga. Studio TT Games si dalo velice těžký úkol, a to obsáhnout  v jedné hře celou filmovou rodinu, tedy devět celovečerních snímků. To je velice ambiciózní plán, kterého se obávali kritici i hráči. Nakonec se ale zdá, že plán vyšel.

Reklama


Nejen zahraniční weby totiž měly ke hře přednostní přístup a včera padlo embargo na recenze. Celková známka se na MetaCritic zastavila na 83, a to ze 23 recenzí. Z nich jenom jedna hodnotila pod známku 70, a to z webu Digital Trends. Ten si chválí grafiku i hratelnost, mínusem je ale velká uspěchanost příběhu a nesounáležitost při vyprávění příběhu, kdy jedna část je čistě lineární, zatímco jinde nás hra nechává projít prostorný otevřený svět.

Zastavit se můžeme u těch největších zahraničních webů. IGN udělilo známku 8, redaktor si chválil především skvělý humor, upravenou hratelnost, která s novinkami opět ožila a zároveň skvělé zpracování ikonických momentů společně s velkou možností hrát za spoustu postav ve velkém množství lokací. Hapruje pouze schovávání se za objekty a kooperační režim.

GameInformer hodnotí stejnou známkou, přičemž se opírá o velké množství obsahu, který je hezky a detailně zpracovaný. Soubojový systém je taktéž dobrý a přináší zajímavé novinky. Celkově se zkrátka jedná o zábavnou hru, i když občas některé pasáže haprují.

Můžeme se podívat i k našim tuzemským kolegům. Web Games udělil Legu 8/10, Pavel Makal si pochvaluje velké množství obsahu, jednoduchý ale typický humor i atmosférické lokace. Stále ale jde o jednoduchou a nenáročnou hru co se mechanismů týče, zároveň hra na PlayStationu 5 trochu bojovala s technickým zpracováním.

Martin Zavřel ze Zingu udělil hře taktéž známku 8. Chválí si zábavnost, zpracování příběhu, obrovské množství obsahu a kvalitní zpracování. Ani Jan Lysý z Bonuswebu nevybočil z průměrného hodnocení a tvrdí, že nový přírůstek není „zlomový kousek, ale tvůrce se úspěšné pokusili o zpestření toho, co už známe.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama