Lego představilo nádherný set arkádového kabinetu Pac-Man z 2650 dílků
i Zdroj: LEGO / Tisková zpráva
Novinka Lego představilo nádherný set arkádového kabinetu Pac-Man z 2650 dílků

Lego představilo nádherný set arkádového kabinetu Pac-Man z 2650 dílků

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 5. 2023 12:25

Dánský výrobce stavebnic Lego představil další sběratelský kousek pro fanoušky herní historie. Po nádherných setech Atarai 2600 a NES tentokrát došlo na ikonického Pac-Mana. Ve spolupráci s Bandai Namco tak vznikl arkádový kabinet LEGO Icons PAC-MAN Arcade z 2651 dílků.

Reklama

  • Lego chystá stavebnici arkádového kabinetu Pac-Man
  • Bude složen z 2651 dílků a nabídne interaktivní prvky
  • Na trh dorazí 4. června za necelých 6000 korun

Celkem má stavebnice rozměry 32x25x17 centimetrů a obsahuje samotný arkádový přístroj a tři figurky Pac-Mana s duchy Blinkyho a Clyda. Mezi další zajímavosti patří funkční klika, kterou lze posouvat postavičky po labyrintu na obrazovce kabinetu nebo otvor na mince, který se díky speciální svítící kostičce efektně rozsvítí.

Lego v tiskové zprávě poznamenalo zajímavý vztah mezi herní předlohou a stavebnicí. Barva hlavního nenasytného hrdiny totiž byla podle autora hry Torua Iwataniho inspirována právě typicky sytě žlutou barvou Lego. Spojení obou světů je tak příhodné. Zveřejnění setu navíc oslavuje 43 výročí prvního veřejného testu arkádového kabinetu Pac-Man, které proběhlo v tokijské Šibuji 22. května roku 1980. Hra samotná vyšla na konci června a na západ se podívala o pár měsíců později.

Zajímavostí je, že mimo arkádové herny vyšla poprvé v roce 1982 na konzoli Atari 2600, která byla vůbec prvním podobným setem Lego.

PAC-MAN Arcade vyjde 4. června. Oficiální pořizovací cena je 270 dolarů, v přepočtu necelých 6000 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama