Novinka V květnu přifrčí Lego 2K Drive. Hra přiveze bohatý sandbox i klasické kartové závody

V květnu přifrčí Lego 2K Drive. Hra přiveze bohatý sandbox i klasické kartové závody

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 3. 2023 10:55

Začátkem týdne se k nám dostala informace, že se blíží oznámení první hry vznikající na základě spolupráce společností Lego a 2K. Z projektu se vyklubal závodní počin Lego 2K Drive, který přijede už za necelé dva měsíce.

Reklama

  • Došlo k oficiálnímu oznámení Lego 2K Drive, hra vyjde 19. května
  • Autoři lákají na příběhový režim, sandboxové řádění a kartové závody
  • K dispozici budou i multiplayerové režimy
  • Hra umožní postavit si vlastní závodní speciály

Spekulace ani tentokrát nelhaly, skutečně se jedná o závodní adventuru zasazenou do otevřeného světa. A jak slibuje první trailer, na své si přijdou lidé se zálibou v budování, ale i demolování. Plastové kostičky zkrátka budou létat na všechny strany.

Hra bude obsahovat příběhovou část, v Bricklandii se bude soutěžit o Sky Trophy. Všimnout si můžete signifikantních postav, třeba záporáka jménem Shadow Zero či mentora Clutche Racingtona. Celkové pojetí odkazuje na Lego příběh a další bijáky tohoto ražení.

Připraveny budou singleplayerové i multiplayerové režimy (split-screen pro dva hráče, online až pro šest lidí), minihry a klasické kartové závody s power-upy, driftováním a dalšími prvky, které jsou pro tento žánr typické. Zároveň se můžete vydat mimo trať a svobodně řádit v rozmanitém světě, kde najdete různé biomy.

Autoři samozřejmě náležitě využili potenciál populárních kostiček, můžete tedy zapojit fantazii a vybudovat si vlastní žihadlo. Krom vozidel je možné postavit také plavidla. Chystají se i skutečné vozy, například McLaren Solus GT či F1 LM.

Lego 2K Drive přijede na PC a konzole Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch 19. května. Standardní edice vyjde na 60 dolarů, pro konzole aktuální generace však platí cena 70 dolarů. Do prodeje půjdou také Awesome a Awesome Rivals edice obsahující Year 1 Drive Pass a další bonusy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama