Krásy otevřeného světa Final Fantasy 16 rozkvétají v dalším videu. Nové záběry ukazují členitost světa i další soubojové možnosti
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka Krásy otevřeného světa Final Fantasy 16 rozkvétají v dalším videu. Nové záběry ukazují členitost světa i další soubojové možnosti

Krásy otevřeného světa Final Fantasy 16 rozkvétají v dalším videu. Nové záběry ukazují členitost světa i další soubojové možnosti

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 3. 2023 07:50

Podobně jako každý rok ani tento nemohl v rámci herních akcí chybět bostonský veletrh PAX East 2023 a na něm zase vydavatelství Square Enix. Na výstaviště tentokrát japonská společnost dorazila se svým největším herním titulem letošním roku – Final Fantasy 16, jež se zde ukázalo v doprovodu nového traileru o herním světě a také ukázky soubojů.

Reklama

  • Vydavatelství Square Enix přineslo na PAX East 2023 nové ukázky z Final Fantasy 16
  • Ze hry byly předvedeny další souboje i přehled variability celé herní mapy

Vedle rozlehlých plání herního světa Valisthea, které občas doplní i válkou zpustošené město nebo vesnice, se hráč vydá i do jeskyní s krystaly a lávou, stejně jako kráterů a jezer. K prozkoumání jsou nicméně i pouště, džungle, ruiny nebo hrady, takže monotonie asi úplně nehrozí. Tyto ruiny měly navíc patřit starobylé rase zvané The Fallen, což v loru hry má představovat označení starší civilizace existující dávno před událostmi ve hře a kolem níž se některé události zřejmě budou točit. 

Co se týče cestování po těchto místech, je pochopitelně štěstí, že hráči nebudou muset vše odcestovat pěšky. V rámci šesti hlavních oblastí, které hra nabídne, budou totiž k dispozici i notoricky známí Chocobos, tedy obří barevní opeřenci, kteří vaše putování nejen urychlí, ale také zpříjemní. 

V případě boje přichází pak na řadu jiná pomoc. Vedle Garudy, Titána a Ifrita, kteří v sérii nereprezentují opeřence, ale naopak božské Eikony, používá naše postava totiž nadpřirozené schopnosti i v rámci jiných tvorů – zejména Bahamuta, Fénixe a dalších. Odin je i ve videu např. se svými blesky tak stejně účinný jako dříve, a to ať už při svém vlastním boji skrze přímé střety Eikonů, nebo odlišně v rámci boje skrze zprostředkované schopnosti, které používá náš hlavní hrdina. 

V soubojích hráče a nepřítele bojuje totiž Clide obvykle jen pomocí těch božských schopností, které přejímá a posléze si je sám upraví. Vylepšování a přizpůsobení je podle vývojářů v tomto směru prý nicméně velmi rozmanité, takže si tady každý údajně najde své. Na druhou stranu velkolepé střety Eikonů probíhají jinak. Jejich střet je většinou dán tím, že Clive nejprve vyvolá onoho summona, načež ten pro změnu provede útok v závislosti na zacíleném oponentovi.

Pokud jde nakonec o hrdinu jako takového, není asi od věci připomenout, že hra bude sledovat vývoj Clidea de facto celým jeho životem, takže bude dost času na osvojení všech potřebných talentů. Titul ho bude sledovat v rámci jeho dospívání, dvaceti i pozdějších třiceti letech, což značí, že se hráč o něco lépe seznámí jak s jeho neustálým vývojem, tak i s posunem od zbrklosti k moudrosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama