Krajní řešení: Baldur’s Gate 3 sice Xbox letos navštíví, ale na Series S bude bez split-screenu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Krajní řešení: Baldur’s Gate 3 sice Xbox letos navštíví, ale na Series S bude bez split-screenu

Krajní řešení: Baldur’s Gate 3 sice Xbox letos navštíví, ale na Series S bude bez split-screenu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 8. 2023 20:05

Záhadami opředená Xbox verze Baldur’s Gate 3 už dále není záhadou. I když se začátek celého měsíce táhnul spíše v duchu toho, že tato zbývající verze letos už asi nedorazí, nyní se dozvídáme, že se tak stane. Generální ředitel celého Larianu Swen Vincke totiž na sociálních sítích oslavně ohlásil, že měl nedávno schůzku s Philem Spencerem a že jejich hra dostane speciální výjimku.

Reklama

  • Xbox verze Baldur’s Gate 3 vyjde po problémech s kooperací ještě letos
  • Řešením je to, že na Series S bude bez split-screenu a na Series X s ním

Celá výjimka, jak už vidíte v bodech výše, bude spočívat v jediném porušení parity na Xbox Series. Abychom to upřesnili, na Series S, kde se celý port už před delší dobou zasekl na problematické optimalizaci co-opu s dělenou obrazovkou, bude tento prvek odebrán (na Series X ne), a tedy celá verze dorazí ještě letos.

„S velkou radostí můžeme potvrdit, že po včerejším setkání s Philem Spencerem jsme našli řešení, které nám umožní ještě letos přinést Baldur's Gate 3 i hráčům na Xboxu. Všechna vylepšení [která mají nyní ostatní verze] budou k dispozici i zde, kdy split-screen dorazí jen na Series X. Series S jej obsahovat nebude, ale jinak bude mít vše zbylé, včetně ukládání postupu mezi Steamem a konzolemi Xbox Series," prohlásil na sociální síti X samotný vývojář Swen Vincke.

Jak jsme už uvedli, nefunkční co-op byl do tohoto okamžiku patovou situací snad pro všechny zúčastněné strany. Dlouho se totiž zdálo, že příčinou, proč se krok s odebráním funkce neodehrál dříve, nebyla jen pýcha vývojářů, kteří by si třeba za chtěli prosadit svoje, ale i image Xboxu, jenž trval na tom, že žádná verze nesmí přijít osekaná. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama