Kooperativní horor Lethal Company bere Steam útokem. Překonal už několikátý rekord
i Zdroj: Zeekerss
Lethal Company Novinka Kooperativní horor Lethal Company bere Steam útokem. Překonal už několikátý rekord

Kooperativní horor Lethal Company bere Steam útokem. Překonal už několikátý rekord

Dominik Tománek

Dominik Tománek

20. 11. 2023 18:00

Lethal Company, kooperativní hororová hra od sólového vývojáře Zeekersse, bere Steam útokem. Díky své hratelnosti již přilákala statisíce hráčů, což z ní dělá jeden z indie hitů letošního roku.

Reklama

  • Indie hit Lethal Company láme rekordy na Steamu 
  • Jde o kooperativní hororovou akci ze sci-fi prostředí
  • Za hrou stojí sólo vývojář Zeekerss

Lethal Company je fenoménem, kterými byly hry jako Phasmophobia, Among Us, Dread Hunger nebo BattleBit Remastered. Podobné hry se stávají virálními zejména prostřednictvím streamerů, kteří často tento typ her popularizují a nakonec přitáhnou masové publikum k na první pohled „zapadlým hrám“. Lethal Company do této kategorie dokonale zapadá, protože její podstatou je zábavná základní hratelnost, zbytek jde tak trochu stranou. 

V neděli 19. listopadu dosáhla hra na Steamu nového rekordu 115 050 současně hrajících hráčů. Porazila tím třeba i populární horor Phasmophobia, který nejvíce dosáhl 112,717 současně hrajících hráčů. Konkrétní data jsou k dispozici na stránce SteamDB. Celou dobu se navíc hra drží v první desítce nejprodávanějších titulů na Steamu.

Hra staví hráče do role firemních zaměstnanců, kteří mají sbírat vesmírný šrot a dosáhnout kvóty zisku stanovené společností. Někteří z vás se mohou zdržovat na velitelství a sledovat celou základnu prostřednictvím bezpečnostních kamer. Jiní vytvoří průzkumnou skupinu a vydají se do trosek vesmírných lodí, aby se zmocnili cenné kořisti. Rozhodně to ale není tak jednoduché. Noci zde totiž mohou být opravdu nebezpečné. Bez týmové spolupráce, komunikace a pevné kuráže se zpátky živí nedostanete.

Lethal Company vyšla na Steamu na konci října a je v early accessu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama