Končí éra Pokémon GO? Vývojáři z Niantic představili roztomilou novinku Peridot
i Zdroj: Niantic / Peridot press kit
Mobilní hraní Peridot Novinka Končí éra Pokémon GO? Vývojáři z Niantic představili roztomilou novinku Peridot

Končí éra Pokémon GO? Vývojáři z Niantic představili roztomilou novinku Peridot

Jakub Fišer

Jakub Fišer

18. 5. 2023 08:40

Niantic patří k nejúspěšnějším vývojářským studiím se zaměřením čistě na mobilní hry. Už jejich prvotina Ingress nabídla kvalitní zážitek, technologie pak americká firma využila pro globální hit Pokémon GO. Nyní přináší horkou novinku – Peridot.

Reklama

  • Peridot je nový simulátor pečování o mazlíčky od tvůrců Pokémon GO
  • Roztomilá hra je zdarma, jedna z klíčových funkcí je však zpoplatněna

Peridot by se dal v jednoduchosti označit jako simulátor starání se o virtuální mazlíčky – herní zážitek je podobný minihře v rámci RPG Hogwarts Legacy, kde se staráte o své kouzelné tvory.

Své mazlíčky Peridots můžete krmit, hrát si s nimi, venčit je, chovat a různě je zkrášlovat. Není to ale jako Tamagoči z dob minulých – pokud si od hry odpočinete, vaše stvoření vám jen tak nezemřou.

Hra sází na vcelku nápaditý design vašich mazlíčků a pak samozřejmě na to, co je studiu Niantic vlastní – rozšířená realita (AR). Se svým mazlíčkem musíte chodit, aby se proběhl venku a aby potkal další zástupce svého druhu.

A tady to začíná být zajímavé. Niantic totiž tvrdí, že ve hře je 2,3 kvadrilionu možných kombinací, jak můžete své mazlíčky spárovat v nový druh. Jedinou nevýhodou je, že párování jednotlivých zvířátek pro vznik nového druhu je zpoplatněné – musíte použít speciální předmět, který stojí 5 dolarů (asi 110 korun).

Jinak je Peridot bezplatný titul, který si můžete vyzkoušet již v těchto dnech. Dostupný je jak pro iPhone, tak na platformě Android.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama