Kodžima údajně platil P.T. z peněz na MGSV
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima údajně platil P.T. z peněz na MGSV

Kodžima údajně platil P.T. z peněz na MGSV

David Plecháček

David Plecháček

25. 6. 2020 11:07 6
Reklama

Ohledně konce Hidea Kodžimy ve společnosti Konami panuje spousta nezodpovězených otázek. Jisté je snad jen to, že rozchod obou aktérů neprobíhal zrovna přátelsky a samotný Kodžima byl několik měsíců v ústraní mimo pozornost médií. Teď se však měl po letech objevit důvod, proč k samotnému rozkolu došlo.

Zpráva francouzského webu Gameblog uvádí, že Hideo Kodžima vyváděl prostředky poskytnuté na pátý Metal Gear Solid, The Phantom Pain, na vývoj hratelné ukázky jeho další plánované hry, kterou bylo Silent Hills. Dobře známé P.T. nakonec vyšlo prakticky rok před MGSV a vedení Konami se o něm prý dozvědělo ve stejnou dobu jako fanoušci. Ještě než však MGS vyšlo, došlo ke zrušení Silent Hills a P.T. Konami stáhlo z PS Store. Od dubna 2015 tak hratelný teaser nejde znovu stáhnout do žádné konzole a hra existuje jen na platformách, z nichž je uživatelé dosud nesmazali. Kodžima Konami opustil o několik týdnů, možná měsíců, později. Oficiálně se hovoří o říjnu téhož roku.

Pokud jde o data, příběh francouzského magazínu by mohl být pravdivý. Faktem je, že mezi zrušením Silent Hills a vydáním Metal Gear Solid V uběhlo prakticky půl roku, Konami ale ještě před vydáním MGSV začalo stahovat jméno autora z marketingových materiálů a informace hovoří o tom, že měl Kodžima před oficiálním koncem v Konami dělší pracovní volno. Vydání MGSV se tak již de facto neúčastnil, tudíž se zdá, že by problémem nemuselo být samotné Metal Gear Solid, ale právě popisované P.T.

Ať už byla skutečnost jakákoliv, výsledkem těchto machinací bylo znovuzaložení tentokrát nezávislého studia Kojima Productions. To se k aktuální kauze vyjádřilo na Twitteru: „Kojima Productions obvykle nekomentuje zvěsti nebo spekulace, ale můžeme nyní potvrdit, že článek zveřejněný na Gameblog.fr není pravdivý.“ Taková jsou slova Jaye Boora, marketingového ředitele a ředitele pro komunikaci Kojima Productions.

Samotný web Gameblog kromě důvodů výpovědi uvádí i to, že válka mezi Konami a Kodžimou dávno skončila. Obě strany spolu údajně komunikují, a spekuluje se i nad tím, že spolu opět v budoucnu naváží spolupráci. K tomuto se však Jay Boor ani nikdy z Kojima Productions nevyjádřil. Není však žádným tajemstvím, že by sám Kodžima nějaký horor chtěl vytvořit...

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama