Kniha O hrách a lidech, sbírka rozhovorů z časopisu Level, už vyšla
i Zdroj: Xzone / Level
České hry Novinka Kniha O hrách a lidech, sbírka rozhovorů z časopisu Level, už vyšla

Kniha O hrách a lidech, sbírka rozhovorů z časopisu Level, už vyšla

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 12. 2022 11:52

Kolektiv autorů současné podoby herního časopisu Level konečně vydal připravovaný sborník rozhovorů s herními osobnostmi O hrách a lidech. Titul, který se zrodil jako odměna pro podporovatele crowdfundingové kampaně na Startovači, nabízí rozhovory s 37 osobnostmi z různých koutů průmyslu.

Reklama

  • Vychází kniha O hrách a lidech - výběr rozhovorů z časopisu Level

Pod knihou je podepsaná skupina autorů Pavel Dobrovský, Martin Bach, Lukáš Grygar, Petr Poláček, Jaroslav Švelch, Jan Švelch, Jan Horčík, Jan Olejník, Tereza Krobová a Ladislav Loukota. Vydána byla pod záštitou obchodního řetězce Xzone v rámci labelu Xzone Originals.

O hrách a lidech, luxusní knižní sbírka rozhovorů z časopisu Level, vyjde ještě letos
i Zdroj: Tisková zpráva

O hrách a lidech, luxusní knižní sbírka rozhovorů z časopisu Level, vyjde ještě letos

Herní řetězec Xzone oznámil, že připravovaná sbírka rozhovorů s herními osobnostmi z herního časopisu Level vyjde ještě…

7. 11. 2022 11:06

“Na začátku byl časopis. Poté byl Startovač. A nyní je tu kniha. Kultovní herní časopis Level přináší unikátní knihu rozhovorů s herními vývojáři z celého světa. V knize najdete 37 osobností, z nichž mnozí stáli u zrodu domácích videoher na přelomu 70. a 80. let minulého století a jiní tu samou zábavu dokázali ve století jednadvacátém posunout o světelné roky dopředu,” popisuje publikaci oficiální distribuce. Nenajdete v ní tedy žádné zbrusu nové texty, jde o výběr nejzajímavějších názorů z posledních devíti let vydávání časopisu (od jeho restartu v roce 2013).

Na stránkách tak najdete myšlenky zahraničních velikánů jako je Dave Gilbert, Chris Roberts, Brian Fargo nebo John Romero, ale i českých osobností včetně Jakuba Dvorského, Jána Ilavského nebo Marka Španěla. Výběr je doprovázen pohledným zpracováním s obrázky, kvalitní vazbou nebo kontextovými články.

Na Startovači můžete podpořit vznik digitálního archivu časopisu Level
i Zdroj: Hrej.cz

Na Startovači můžete podpořit vznik digitálního archivu časopisu Level

Před 25 lety se na české herní scéně objevil časopis, který ji ovlivňuje dodnes. Postupem času mezi českými hráči Level…

19. 10. 2021 12:05

Díky velmi úspěšné crowdfundingové kampani, respektive zájmu, který mezi čtenáři vzbudila, vzniknou ještě další dvě publikace. Redakce Levelu podobným způsobem zpracuje také příspěvky do retro rubrik, a později vznikne úplně nová kniha věnovaná historii herního vývoje v České republice, tedy po roce 1993.

Kniha O hrách a lidech je dostupná na Xzone za 990 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama