Kingdom Hearts IV mají působit jiným dojmem a zřejmě se ve větší míře nevrátí k postavám z Final Fantasy
i Zdroj: Square Enix
Kingdom Hearts IV Novinka Kingdom Hearts IV mají působit jiným dojmem a zřejmě se ve větší míře nevrátí k postavám z Final Fantasy

Kingdom Hearts IV mají působit jiným dojmem a zřejmě se ve větší míře nevrátí k postavám z Final Fantasy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 6. 2022 13:17

Dubnové oficiální odhalení čtvrtého plnohodnotného titulu ze série Kingdom Hearts potěšilo snad každého fanouška JRPG. Že půjde o další výrazný skok v technologickém zpracování populární značky je patrné už z prvních záběrů, šéf vývoje Tecuja Nomura ale v novém rozhovoru prozradil, že jsou si autoři vědomi celkově odlišného pojetí hry.

Reklama

  • Výrazně modernější grafika Kingdom Hearts IV má svá úskalí
  • Dle herního ředitele působí trochu jiným dojmem a komplikuje přítomnost světů Disney
  • Také se asi ve větší míře nevrátí postavy z Final Fantasy

Konkrétně jej vyzpovídal magazín Gameinformer. V souvislosti s oznámenou novinkou samozřejmě přišlo spoustu vzpomínání na postavy, záporáky a způsoby vyprávění ve starších pokračováních série, asi nejzajímavější jsou ale spíše nenápadné zmínky o nové podobě hry.

Nomura se sice evidentně snaží být co nejméně konkrétní a moc toho nevyzradit, otřel se ale právě o vylepšené grafické zpracování. To dělá, alespoň dle traileru, z Kingdom Hearts IV na první pohled podstatně dospělejší hru. Může to však mít i svá úskalí. V reakci na otázku, kolik vlastně ve hře uvidíme postav ze světů Disney, Nomura upozornil na problém v kontrastu kvality grafiky a některých pohádkových světů. Ve hře samozřejmě chybět nebudou, v traileru jsme ostatně viděli Kačera Donalda a Goofyho. Autoři ale prý důkladně hodnotí, jak přistoupit k velmi vysoké úrovni současného technologického zpracování, která prý limituje kolik světů je do hry vlastně možné převést. Zřejmě je problém v tom, že některá starší kreslená univerza nemusí v moderním zpracování vypadat dobře. Obecně má pak hra působit trochu odlišným dojmem, než její předchůdci.

Řeč přišla i na přítomnost postav ze série Final Fantasy. Nomura přiznává, že se v prvních dílech objevily především proto, aby společně s postavičkami Disney pomohly lépe prokreslit a představit originální hrdiny Kingdom Hearts. V současnosti je ale samotný ansámbl Kingdom Hearts v čele s hrdinou Sorou tak důvěrně známý, že jsou návštěvy z Final Fantasy spíše na škodu. Ve třetím díle se tedy skoro neobjevovaly, a i když studio dle Nomurových slov zvažuje všechny možnosti, nejspíš u toho zůstane.

Společnost Square Enix představila Kingdom Hearts IV a mobilní Kingdom Hearts: Missing Link
i Zdroj: Square Enix

Společnost Square Enix představila Kingdom Hearts IV a mobilní Kingdom Hearts: Missing Link

Značka Kingdom Hearts slaví 20. výročí, což je ideální příležitost k představení dalšího dílu. A to se také stalo.…

11. 4. 2022 08:59

Závěrem pak Nomura doporučuje věnovat pozornost připravovanému mobilnímu spin-offu Missing Link. Ten má být v mnoha ohledech propojený právě se čtyřkou a představí třeba některé důležité postavy. O datu vydání Kingdom Hearts IV ale pochopitelně nemluvil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama