Kingdom Come: Deliverance slaví pět milionů prodaných kopií, autoři rozdávají speciální sošky
i Zdroj: Warhorse Studios / Steam
České hry Kingdom Come: Deliverance Novinka Kingdom Come: Deliverance slaví pět milionů prodaných kopií, autoři rozdávají speciální sošky

Kingdom Come: Deliverance slaví pět milionů prodaných kopií, autoři rozdávají speciální sošky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 6. 2022 21:10

České studio Warhorse se pochlubilo dalším prodejním milníkem. “Husitské RPG” Kingdom Come: Deliverance na všech platformách prodalo dohromady přes pět milionů kopií. Autoři to slaví mimo jiné tím, že fanouškům nabízejí celkem pět dioramat s hlavním hrdinou Jindřichem.

Reklama

  • Kingdom Come: Deliverance prodalo pět milionů kopií
  • Warhorse k té příležitosti pořádají soutěž o unikátní sošky Jindřicha

 Příběh projektu začal oficiálně v roce 2011, kdy vzniklo samotné studio formované kolem Daniela Vávry. Původní nápad zaujal českého investora Zdeňka Bakalu, pro úspěch hry byla navíc klíčová crowdfundingová kampaň na Kickstarteru, kde projekt získal přes milion dolarů, i přes původní cíl 300 tisíc, a z různých dalších zdrojů na vývoj od hráčů putovalo ještě více peněz. Kampaň měla navíc především dokázat, že je o hru zájem v komunitě.

V roce 2016 se role vydavatele zhostila společnost Koch a v únoru roku 2018 hra konečně vyšla. Dobové recenze chválily hratelnost, herní design, originální úkoly, náročné souboje s meči a v tuzemsku samozřejmě i velmi blízké zasazení a poutavý svět s otiskem české kultury. Titul ale očekávaně trpěl na velmi problematický technický stav, který především z hraní v dnech a týdnech po vydání dělal velmi nejisté peklo. Navíc okořeněné velmi specifickým systémem ukládání hry, podmíněným popíjením virtuální pálenky.

Postupně byl ale mírně neotesaný kámen vybroušen k dokonalosti a Kingdom Come se rozrostlo o několik slibovaných DLC, i když žádné z nich díru do světa neudělalo. Zhruba před rokem bylo oznámeno, že titul vyjde i na Switchi, zatím k tomu ale nedošlo. Dlouhodobě se také spekuluje o pokračování.

Na oslavu překonání mety pěti milionu kusů nyní Warhorse Studios rozdávají pět speciálních sošek s Jindřichem. Po hráčích žádají, aby na Facebook, Twitter nebo Steam napsali svůj nejlepší zážitek ze hry. Z příspěvků na všech platformách pak vyberou ty nejlepší a mírně šibalsky fanouškům doporučují, aby něco naklepali na každý z kanálů, čímž zvýší své šance. Čas mají do sedmého července.

Jak na Kingdom Come vzpomínáte vy?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama