Kickstarter hlásí útok hackerů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kickstarter hlásí útok hackerů

Kickstarter hlásí útok hackerů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 2. 2014 13:42
Reklama

S lehkým zpožděním rozesílá svým uživatelům Kickstarter email s informacemi o tom, že ve středu došlo k prolomení části ochrany stránky a že došlo k odcizení některých údajů uživatelů služby. Panika však naštěstí není na místě, žádná extra citlivá data odcizena údajně nebyla.

Údaje o kreditních kartách údajně odcizeny nebyly.

Smysl takovéhoto útoku nemusí být jasný na první pohled, mějme ale na paměti, že i Kickstarter si ukládá údaje o kreditních kartách a také citlivé údaje o přispěvatelích. A zatímco údaje o kreditních kartách údajně odcizeny nebyly (stejně tak žádné přístupové údaje), s tím druhým to už tak dobré není a ven se údajně dostala část databáze uživatelů obsahujících jména, adresy, telefonní čísla a především také jejich emaily.

A to už by průšvih mohl být, emailové adresy jsou navzdory robustním spamovým filtrům na internetu cenným artiklem a lze tak očekávat další vlnu spamu. Nebo také ne, smysl průniku se však dozvíme jen stěží. Tak jako tak, Kickstarter nás všechny ve svém prohlášení ujišťuje, že navyšuje způsob i množství ochrany. A pochopitelně také vyzývá ke změně hesla, čistě pro jistotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama