Kajícníky čeká letos další zpytování. Blasphemous 2 odhalilo datum vydání
i Zdroj: The Game Kitchen
Novinka Kajícníky čeká letos další zpytování. Blasphemous 2 odhalilo datum vydání

Kajícníky čeká letos další zpytování. Blasphemous 2 odhalilo datum vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 6. 2023 11:15

Podle nyní již potvrzené informace, na kterou stejně jako u nové Yakuzy prvně upozorňovalo předčasné nahrání traileru do PlayStation Storu, vyjde druhé Blasphemous začátkem podzimu. Zjevně se mělo jednat o oznámení na Summer Game Festu, ale jak vidíme, nakonec se tak nestalo Pokračování ponuré plošinovky podle traileru vyjde 21. srpna a zamíří při tom na konzole Xbox Series, PS5, Switch a PC.

Reklama

  • Blasphemous 2 potvrdilo po úniku traileru konkrétní datum vydání
  • Titul vyjde 21. srpna a zamíří na Xbox Series, PS5, Switch a PC
  • Níže se můžete podívat na oficiální ukázku

Pokračování čtyři roky starého dílu znovu vyvíjí studio The Game Kitchen a jedná se o přímé pokračování jeho příběhu. Hrajete za stejného kajícníka jako předtím, ačkoli je otázkou, jestli se kajícnost ve jméně vaší postavy zrovna dá chápat tak že mlátíte ostatní lidi do hlavy, a nikoli tak, že jim pomáháte. Ale to je asi vedlejší. Náš kajícník je totiž opět uvězněn v nekonečném cyklu umírání a reinkarnace, a i když tentokrát ví více, je v nové zemi, která plodí neznámá nebezpečí. 

Jak naznačuje trailer, který si můžete prohlédnout výše, pokračování navazuje přesně tam, kde skončilo příběhové rozšíření prvního dílu Wounds of Eventide, tj. ve chvíli kde se na obloze objevilo tajemné Srdce, aby začalo zvěstovat návrat jakési záhadné síly Zázraku a aby předpovědělo narození nového zázračného dítěte. 

Oficiální stránky dále říkají, že se s touto zápletkou ponoříme do nebezpečného světa. Tento svět bude údajně také plný záhad, které musíme objevit, což autoři dále doplňují tím, že se prý musíme „prodrat se i skrze monstrózní nepřátele, kteří stojí mezi námi a naší snahou ukončit celý cyklus jednou provždy." 

Podle dosavadních ukázek se tento popis určitě nemíjí osobnosti hry. Stejně jako u prvního dílu i zde je totiž patrné, že hlavním lákadlem zůstává tatáž kombinace žánrů, tedy zčásti Metroidvania, zčásti Souls a zčásti hra, která si nad vše ostatní libuje v tom zasypat hráče v pixel-artu a v temné náboženské ikonografii. 

Blasphemous 2 bude taktéž ovšem hra o soubojích, takže i zde jsou změny. Hra např. obsahuje tři nové zbraně, jimiž je kladivo, rapír + dýka a nový meč, a také nově upravitelné dovednosti, ze kterých si budete vybírat při cestování světem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama