Jižní Korea přijde o Twitch. Důvodem jsou vysoké provozní náklady
i Zdroj: Twitch
Novinka Jižní Korea přijde o Twitch. Důvodem jsou vysoké provozní náklady

Jižní Korea přijde o Twitch. Důvodem jsou vysoké provozní náklady

David Bernard

David Bernard

7. 12. 2023 14:00

Jižní Koreu brzy opustí jedna z nejpopulárnějších streamovacích platforem - Twitch. Na vině jsou dle společnosti vysoké provozní náklady.

Reklama

  • Jižní Korea přijde o Twitch
  • Důvodem jsou vysoké provozní náklady
  • K ukončení provozu dojde 27. února 2024

Společnost Twitch oznámila nadcházející konec působení v Jižní Koreji. K vypnutí tamní verze jedné z nejpopulárnějších streamovacích platforem dojde na konci února příštího roku. Důvodem k radikálnímu rozhodnutí jsou údajně příliš vysoké provozní náklady, o kterých se v blogovém příspěvku rozepsal CEO společnosti Twitch, Dan Clancy.

Společnost se nechala slyšet, že se vynasnaží udělat vše pro to, aby pomohla jihokorejským streamerům přejít na alternativní platformy. Rozhodnutí o ukončení aktivit v Jižní Koreji bylo dle Twitche velmi těžké. Náklady na provoz nicméně několikanásobně převyšovaly ostatní země, ve kterých streamovací platforma působí. K ukončení provozu dojde 27. února 2024. V tento den přijdou jihokorejští streameři o veškeré možnosti monetizace a všechna aktivní předplatná tamních kanálů budou terminována. K poslední výplatě ze strany společnosti dojde 16. března 2024. V lednu příštího roku dojde i k ukončení podpory aplikace Twitch na konzoli Nintendo Switch. V souvislosti s tímto rozhodnutím společnost důvody neuvedla.

Lepší rozdělení příjmů není pro Twitch udržitelné, tvrdí ředitel monetizace
i Zdroj: Unsplash

Lepší rozdělení příjmů není pro Twitch udržitelné, tvrdí ředitel monetizace

Kontroverze okolo streamovací platformy Twitch.tv neustává. Po utvrzení v tom, že platforma nebude nabízet lepší rozdělení…

11. 10. 2022 10:07
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama