Ježek Sonic 2 zažil v USA nejúspěšnější otevírací víkend ze všech herních filmů
i Zdroj: Paramount
Ježek Sonic 2 Novinka Ježek Sonic 2 zažil v USA nejúspěšnější otevírací víkend ze všech herních filmů

Ježek Sonic 2 zažil v USA nejúspěšnější otevírací víkend ze všech herních filmů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 4. 2022 10:42

První filmový Sonic patřil ke komerčně nejúspěšnějším snímkům podle herní předlohy, jeho pokračování zřejmě navazuje v ještě větším stylu. Během svého otevíracího víkendu ve Spojených státech totiž ovládl žebříčky návštěvnosti kin a posbíral 71 milionů dolarů (v přepočtu téměř 1,6 miliardy českých korun).

Reklama

  • Druhý film se Sonicem v kinech válí
  • Otevírací víkend v USA připsal rekord herního filmu
  • Globálně už vydělal 141 milionů dolarů

Zatímco v České republice proběhla premiéra už na konci března, diváci v USA si museli počkat až do 8. dubna. Zájem projevili obrovský, během prvních tří dnů na plátnech kin Sonic výrazně překonal kritizovanou marvelovku Morbius a akční snímek Ambulance režiséra Michaela Baye. Se 71 miliony dolarů jde o nejúspěšnější víkendový start herního filmu, druhý Sonic tak překonal jedničku, která otevírala s 58 miliony dolarů. Její celkové globální tržby se nakonec vyšplhaly na 319 milionů dolarů (výrazně je ale poznamenala nastupující pandemie onemocnění Covid-19).

Celosvětově už Ježek Sonic 2 vydělal 141 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 3,16 miliardy korun). Jen za víkend, kdy otevíral v USA, posbíral po celém světě dalších 37 milionů dolarů, premiéru měl totiž v 22 dalších zemích. Ve velké části světa kraluje žebříčku nejnavštěvovanějších filmů, první je v Brazílii, Mexiku, Itálii, Argentině i v České republice.

Výdělkem 141 milionů dolarů se mimochodem Sonic téměř dvakrát zaplatil. Náklady na výrobu se totiž údajně vyšplhaly na 90 milionů dolarů.

Recenze filmu Ježek Sonic 2 - podruhé a o něco lépe
i Zdroj: CinemArt

Recenze filmu Ježek Sonic 2 - podruhé a o něco lépe

31. 3. 2022 12:35

Rychlonohý modrý ježek se vrací na filmová plátna. Napraví druhý díl obohacený o další animovaná zvířata dojem z nepříliš…

Ježek Sonic 2 kromě popularity předlohy a prvního filmu těží i ze slušného hodnocení kritiky. Dle Rotten Tomatoes je 66 % hodnocení kladných, u fanoušků až 97 %. Na databázi IMDB je také vidět nadprůměrná známka 7.1 a na Československé filmové databázi drží Sonic červená čísla s průměrem 73 %.

Studio Paramount ještě před premiérou potvrdilo, že chystá třetí díl a spin-off zaměřený na červenou ježuru Knucklese s hlasem Idrise Elby.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama