Jednou z nejoblíbenějších her dneška je zábava z 15. století. A popularita ji postupně ničí
i Zdroj: VD Photography / Unsplash
Novinka Jednou z nejoblíbenějších her dneška je zábava z 15. století. A popularita ji postupně ničí

Jednou z nejoblíbenějších her dneška je zábava z 15. století. A popularita ji postupně ničí

Jakub Fišer

Jakub Fišer

25. 1. 2023 10:10

Šachy patří i v roce 2023 k nejpopulárnějším hrám, které známe. S nástupem moderních technologií se i taková klasika z 15. století převlékla do internetového prostředí. A to ji postupně ubíjí, jak dokazuje platforma Chess.com.

Reklama

  • Lidé v roce 2023 hrají šachy
  • A to tak moc, že online platforma Chess.com praská ve švech
  • Provozovatelé vydali prohlášení, které ale moc nadějně nezní

Chess.com je nejen webová platforma, v rámci které můžete hrát šachy okamžitě v prohlížeči, ale také nabízí aplikaci pro mobilní telefony a tablety. Chess.com je dokonce tak populární, že nedokáže zvládat provoz, kterému je síť v posledních dnech a týdnech vystavována.

Například 31. prosince překonalo Chess.com hranici 7 milionů aktivních uživatelů v jednu chvíli. A před pár dny byl tento rekord ještě překonán, 20. ledna se v jednu chvíli objevilo na webu 10 milionů aktivních uživatelů.

Respektive ne jen na webu, ale v rámci celé platformy, spolu s aplikacemi. Není divu, že doprovodná aplikace pro iOS vystřelila na druhou příčku v nejstahovanější free-to-play hrách na App Store.

Zřizovatelé Chess.com vydali oficiální vyjádření k tomu, že je síť často nedostupná a seká se: „Dnes se potýkáme s problémy na zcela nových úrovních. Když službu Chess.com používá tolik lidí, naše databáze se začíná vymykat kontrole, protože nemůže ‚zapisovat‘ dostatečně rychle. Co to znamená? Každý den vzniká více než 250 000 nových účtů. Lidé hrají hry, v průměru 16 000 šachových tahů za sekundu.“

Bezmoc dokládá i závěr prohlášení: „Je to velká nepříjemnost a bohužel není nic, co bychom mohli udělat rychle, abychom problém vyřešili.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama